Bistriţa: Curtea şcolii s-a umplut de codiţe şi bentiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Curtea şcolii s-a umplut de codiţe şi bentiţe
Bistriţa: Curtea şcolii s-a umplut de codiţe şi bentiţe

Prima zi de şcoală a fost un adevărat eveniment pentru elevii de clasa I. Clopoţelul a sunat azi întâia oară pentru 75 de elevi de la Şcoala Generală „Liviu Rebreanu” din Bistriţa. Printre ei s-a aflat şi Iulia David, una dintre cele mai emoţionate şcolăriţe

Pentru o mare parte din bistriţeni, ziua de azi a însemnat flori, uniforme, codiţe, bentiţe,  cravate, eşarfe, ghizodane şi multe, multe emoţii. Aşa a fost şi pentru Iulia David, una dintre cele mai emoţionate şcolăriţe care a intrat în clasa întâi la Şcoala Generală „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, la grupa cu predare în limba germană. Aceasta a fost însoţită de părinţii ei şi de frăţiorul de trei ani, Vlăduţ, care nu a încetat să o încurajeze. Pentru mama ei, Codruţa, emoţiile au fost la fel de mari, fiind şi pentru ea „prima zi de şcoală”. „A fost bine. Iulia e foarte tăcută şi timidă. E primul meu copil care merge la şcoală, celălalt e mult mai mic”, spune Codruţa.  

Banca întâi de la geam

Iulia a schimbat primele vorbe cu colega ei, Alexandra, alături de care s-a îndreptat către clasă. S-au aşezat amândouă, în banca întâi de la geam, unde au răsfoit pentru prima dată abecedarele. Doamna învăţătoare, Melania Vârtic, le-a povestit că „şcoala nu e ceva de care să se sperie”, că e „ceva chiar furmos”, „un loc în care copiii învaţă să citească, să socotească şi să se poarte frumos”. Apoi le-a explicat că trebuie să învelească şi să îngrijească abecedarele, care nu mai sunt jucării, ci lucruri serioase care îi vor ajuta să înveţe.
 
La Şcoala Generală „Liviu Rebreanu” au început azi şcoala 1500 de elevi, dintre care 75 sunt boboci. În judeţul Bistriţa-Năsăud, peste 56 000 de elevi au început azi cursurile. Dintre aceştia, 24.459  sunt înscrişi în învăţământul primar, iar 22.000  în cel gimnazial şi liceal. De asemenea, aproape 8000 de copii vor merge la grădiniţă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite