Cultură generală la o bere în pubul din Bistriţa: Despre câte soţii a avut Vlad Ţepeş şi cine a inventat Coca -Cola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurenţii s-au întrecut în probe de cunoştinţe generale
Concurenţii s-au întrecut în probe de cunoştinţe generale

A doua seară de pub-quiz în Erins Pub din Bistriţa a adunat la start 27 de echipe dornice să demonstreze că au cele mai multe cunoştinţe de cultură generală.

De la jurişti şi economişti şi până la mecanici sau chimişti, fiecare dintre cei 54 de concurenţi s-au distrat copios încercând să ghicească pentru ce a fost folosit prima dată un vibrator sau câte arcade are Complexul Sugălete din Bistriţa.

Regulile jocului sunt simple şi i-a prins pe jucători foarte repede, 30 de întrebări, şase dintre ele dintr-un domeniu ales de echipa clasată pe ultimul loc săptămâna trecută, şi multă distracţie. Voia bună şi glumele au fost ingredientul de bază al serii, atât întrebările serioase privind anul în care Mihai Viteazu l-a dat jos din fruntea Transilvaniei pe Sigismund Bathory cât şi cele legate de animalul care are un orgasm de jumătate de oră au stârnit comentarii şi minute întregi de râs în rândul concurenţilor.

Toată lumea a intrat în spiritul jocului încă înainte de a începe să se citească întrebările, chair prin numele pe care şi le-au ales la echipe. „The Lucky Bastards", „Cătălin Botezaţii", „The Loosers" sau „Pisicile Aristocrate" au fost câteva dintre acestea.

Câştigătorii au fost cei doi memebrii ai echipei Cătălin Botezaţii, aceştia au reuşit să răspundă corect la 21 dintre cele 30 de întrebări şi la sfârşit au participat la o probă de departajare pentru că au fost două echipe cu acelaşi punctaj. Irinel Rada şi Darius Ilieşiu, un jurist şi un economist, au pus mâna pe marele premiu al serii, un milion de lei. „Ştiam că suntem deştepţi dar până acum nu ni s-a confirmat acest lucru. Acum în sfârşit am reuşit să câştigăm şi noi ceva", glumesc cei doi prieteni care la ediţia trecută au terminat pe locul II. „Este o idee foarte frumoasă şi este un mod plăcut de a petrece vineri seara. Aici putem veni cu soţiile, bem ceva, aflăm lucruri noi şi ne testăm cunoştinţele", explică Irinel. În ceea ce priveşte cea mai grea întrebare, ambii au fost de acord cu zâmbetul pe buze că a fost cea transmisă de fiica proprietarului pubului, Erin Banc, elevă în clasa a IV-a. „Întrebare care este diferenţa între o mie de urşi albi şi un urs alb mi s-a părut cea mai tare. Dar eu am o fetiţă în clasa a VII-a aşa că am trecut prin asta şi mi-am amintit răspunsurile la acest gen de întrebări. Aşa că suntem mândrii de noi că am ştiut că este vorba de 999", se distrează Darius şi soţia sa, concurentă şi ea, dar în altă echipă.

În altă ordine de idei, cei doi bărbaţi de 35 şi 37 de ani s-au arătat dezamăgiţi că nu au ştiut care e ţara în care s-a inventat votca, fiind vorba de Polonia sau câte arcade are complexul sugălete.

Învinsul serii a fost un tânăr mecanic pasionat de maşini care a pus toate întrebările la nimereală, fără să caute măcar răspunsul corect. „Am nimerit şapte răspunsuri. Dar susţin sus şi tare că nici măcar nu am încercat să mă gândesc la răspus", râde Andrei, cel care a ales ca domeniu pentru întrebările bonus de săptămâna viitoare domeniul maşini.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite