Criză de anvelope second hand la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verificaţi cu atenţie cauciucurile înainte de a le cumpăra!
Verificaţi cu atenţie cauciucurile înainte de a le cumpăra!

Deşi şoferii bistriţeni au început deja să-şi cumpere anvelope pentru sezonul rece, oferta de pe piaţa second-hand este redusă deoarece nu se găseşte marfă peste hotare.

Noua legislaţie privind obligativitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă i-a speriat pe şoferii bistriţeni care au început să cumpere deja anvelope de iarnă, dar cei care plănuiau să-şi cumpere cauciucuri second-hand nu prea au de unde să aleagă. „În ţările din care aducem noi anvelope, şoferii le schimbă abia prin luna noiembrie, de aceea în această perioadă nu prea găsim. Totuşi, la noi legea intra în vigoare începând cu data de 1 noiembrie, iar oamenii au început deja să cumpere, doar că nu prea avem ce să le oferim", spune Paul Samuel, unul dintre bistriţenii care vând anvelope second-hand.

Poliţiştii liniştesc totuşi şoferii spunându-le că nu vor aplica amenzi pentru lipsa anvelopelor decât după ce va începe să ningă. Totuşi, firmele de asigurări nu vor plăti despăgubirile în cazul accidentelor, dacă maşina implicată nu este dotată corespunzător după data de 1 noiembrie.

În prezent preţul unei anvelope second.hand de iarnă începe de la 50 de lei şi poate ajunge până la 100 de lei în funcţie de uzura acesteia şi de dimensiunile roţii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite