Bistriţa : Cristina Retegan, psihologul de pe scenă (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Cristina Retegan, psihologul de pe scenă (PORTRET)
Bistriţa : Cristina Retegan, psihologul de pe scenă (PORTRET)

Când era mică a visat să se facă învăţătoare şi nicio clipă nu s-a gândit că vocea ei ar putea-o duce mai departe. Anii au trecut şi viaţa i-a demonstrat că pasiunea de-a cânta poate să îi transforme viitorul.

Cristina Retegan este o fată cu ambiţii mari, pentru care viaţa de-abia acum îşi arată partea plină a paharului. A crescut într-o familie de oameni simpli, care au învăţat-o că valoarea sufletului este cea care trebuie să îi ghideze existenţa. Şi tot părinţii au fost cei care i-au observat primii potenţialul artistic. "Mi-a plăcut foarte mult să reproduc toate melodiile frumoase pe care le auzeam. Cântam chiar şi pe stradă când mergeam cu părinţii la cumpărături. Aşa au observat ai mei că am o voce bună şi au decis să mă înscrie la Clubul Elevilor", îşi aminteşte Cristina. Acolo l-a cunoscut pe maestrul George Harosa care a iniţiat-o în lumea muzicii populare şi alături de care a participat la numeroase concursuri şi spectacole.

Cântăreaţa învăţătoare şi vice versa

Scena şi lumina reflectoarelor au devenit de-a lungul timpului un lucru obişnuit pentru fata care se visa învăţătoare. Chiar dacă este absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinte ale Educaţiei a Universităţii Babeş-Bolyai, tânăra solistă nu se vede prea curând în faţa catedrei, în calitate de dascăl. "În prezent nu lucrez în domeniu pentru că atunci când am să mă decid să o fac vreau să fie cu tot sufletul şi fără jumătăţi de măsură. Acum nu pot sa le împac pe amândouă", susţine ea. În prezent este angajată a Ansamblului "Dor Românesc" din Bistriţa şi se gândeşte să scoată nişte cântece noi în preajma sărbătorilor de iarnă. "Poate o să am o colaborare cu un coleg de-al meu să realizăm o melodie de iarnă şi un videoclip pe care să îl difuzăm la televiziunile de gen", mai adaugă Cristina.

Cu blugii pe sub costumul naţional

Ca orice artist care se respectă, Cristina are şi ea întâmplări de povestit nepoţilor. Îşi aminteşte că într-una din iernile trecute înainte de un spectacol s-a îmbrăcat în grabă şi şi-a lăsat blugii pe ea, în ideea că o să îi dea jos înainte de a veni rândul ei la cântat. "A venit un coleg după mine să mă grăbesc că trebuie să intru în scenă, am uitat de ei şi am intrat cu pantalonii pe mine", . Întâmplarea nu se încheie aici însă, partea comică a început când nişte prieteni care stăteau pe rândurile din faţă râdeau cu lacrimi în timp ce Cristina interpreta. "Nu am realizat de ce, până am auzit două femei care ziceau: <>", povesteşte cu haz Cristina.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce meserie crezi ca ţi s-ar fi potrivit dacă nu ai fi avut voce?

Mi-ar fi plăcut să fiu fotomodel pentru că mi s-a spus că sunt fotogenică

Te vezi o mămică de carieră sau una de casă?

Mămică de carieră normal. Atâta timp cât o am pe mămica mea, care ştiu că o să îşi adore nepoţica sau nepoţelul, o să am posibilitatea să-mi văd de carieră în continuare.

Ce îi place:

 
Iubeşte să facă sport şi să aibă grijă de ea pe toate planurile. Îi place tare mult să se plimbe şi să iasă cu prietenii. Cât despre gătit, nu prea are timp, dar când prinde ocazia îi place să facă ciorbă.

Ce nu îi place:

Nu îi place să fie plecată mult timp de acasă. În plus, nu îi place să fie minţită şi să aibă în jurul ei oameni care nu sunt punctuali şi care nu sunt corecţi.

Profil

Data naşterii: 20 aprilie 1986
Studii: Absolventă a Facultăţii de Pishologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, filiera Bistriţa
Ocupaţie: cântăreaţă de muzică populară a ansamblului "Dor Transilvan" Bistriţa
Stare civilă: necăsătorită

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite