Bistriţa : Cristian Negruşa :Fitnessul nu se face după ureche - Portret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Cristian Negruşa :Fitnessul nu se face după ureche - Portret
Bistriţa : Cristian Negruşa :Fitnessul nu se face după ureche - Portret

Este antrenor personal de fitness la San Gym, prin munca sa încearcă şi reuşeşte să îi convingă pe bistriţeni că fitnessul nu înseamnă să intri în sala de forţă să ridici o greutate şi să alergi pe bandă.

Cristian Negruşa a avut înclinaţie către sport încă de mic. La vârsta de 12 ani a început să joace fotbal fiind legitimat la clubul Gloria. Visul său era pe atunci să ajungă un mare fotbalist însă cariera sa în fotbal s-a încheiat mult înainte de vreme din cauza unor probleme medicale.

„Am jucat la Gloria de la o vârstă fragedă şi îmi plăcea foarte mult fotbalul. Când era mai bine am clacat din cauza unor probleme medicale. Visam să devin un mare fotbalist dar nu mi s-a împlinit acest vis“, povesteşte Cristian.
Deşi nu a mai putut să joace fotbal, Cristian nu a renunţat în totalitate la sport. „Încă dinainte să renunţ la fotbal şi eram student la sport am început să merg la o sală de fitness. Cunoscând oamenii şi socializând altfel decât în sportul de performanţă, a început să-mi placă fitnessul şi mi-am zis că dacă nu a fost fotbal, măcar pot să fac asta. Astfel fitnessul a devenit un mod de viaţă pentru mine, iar din 2004 am devenit antrenor personal“, mai spune Cristi.

Cristian a muncit mult să ajungă unde este astăzi şi să-i poată îndruma corect pe cei cu care lucrează. Tânărul atrenor a făcut pregătire de specialitate atât în ţară cât şi în străinătate. S-a pregătit pe plan local cu unul dintre cei mai buni cunoscători într-ale fitnessului – Sorin Cifor Costin. Iar multe dintre secretele şi tehnicile care trebuie aplicate în fitness pentru ca lucrurile să meargă bine le-a învăţat de la antrenorul divelor din Beverly Hills, Radu Teodorescu. O zi de muncă a lui Cristian Negruşa începe dis de dimineaţă. La ora 7.00 tânărul este la sală şi începe munca cu cei pe care îi antrenează. Are puţine persoane de care se ocupă într-o zi - patru sau cinci. Asta deoarece este un perfecţionist şi face tot ceea ce face după nişte reguli pe care le respectă cu stricteţe, iar cei care se antrenează cu el trebuie să înţeleagă şi să respecte şi ei aceste reguli. „Principiul pe care mă bazez în momentul în care intru în sală este să respect toate regulile fără nicio abatere. Tot ceea ce fac, fac la modul cel mai profesionist. Lucrez cu oamenii pe baza unei fişe individuale de observaţii în funcţie de nişte parametrii. Fitness nu înseamnă să alergi 40 de minute pe bandă fără un program prestabilit şi să crezi că o să arăţi bine. Fitnessul nu se face după ureche“, mai spune atrenorul.

Întrebări şi răspunsuri

Crezi că multe persoane merg la sală doar pentru socializare?

Cu siguranţă sala de sport este şi un loc unde oamenii vin pentru a socializa, pentru a se relaxa şi pentru a elimina stresul cotidian.

Consideri că se face destul sport în România?

Nicidecum. Ideal ar fi ca fiecare să înţeleagă că sportul înseamnă sănătate şi să găsească măcar de 3 ori pe săptămână timp să meargă o oră la sală sau să alerge în parc. Dar cred că mai este şi o chestiune de mentalitate în România; mulţi văd ca pe o umilire alergatul în parc.

Ce-i place

„Îmi place că am o viaţă activă, iar puţinul timp liber pe care îl am prefer să îl dedic fiului meu şi prietenei mele Maria“ spune antrenorul de fitness.

Ce nu-i place


Cristian Negruşa nu suportă fumul de ţigară şi este total împotriva acestui viciu, iar dacă vine vorba de ce nu îi place, tânărul afirmă că nu suportă România şi felul în care este ea acum, dar trebuie să se conformeze.

Profil:

NĂSCUT: 25 aprilie 1982 Bistriţa
STUDII: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Cursuri de specializare în fitness şi aerobic
FAMILIE: Necăsătorit, un fiu

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite