Crima de pe trecerea de pietoni a ajuns în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Lazăr Pop , încătuşat în faţa sediului Poliţiei
Marius Lazăr Pop , încătuşat în faţa sediului Poliţiei

La 6 luni de la uciderea lui Robert Klein, bistriţeanul Marius Lazăr Pop îşi aşteaptă verdictul în Penitenciarul de la Gherla, după ce a recunoscut crima. Procesul nu a depăşit încă faza de audiere a martorilor

Cazul lui Marius Lazăr Pop, bistriţeanul acuzat anul trecut în 13 septembrie că l-a înjunghiat, din gelozie, pe o trecere de pietoni din Bistriţa, pe Robert Klein, un român cu dublă cetăţenie, este departe de a se fi consumat. Încadrat la categoria crime pasionale cazul a făcut să curgă anul trecut râuri de cerneală.

La Tribunal merge greu

 După ce Parchetul a finalizat dosarul în noiembrie 2009 , cazul Robert Klein a ajuns în instanţă. „Noi am încheiat urmărirea penală în 30 noiembrie 2009 şi am trimis dosarul la Tribunal, unde inculpatul este judecat, în prezent  pentru omor calificat", spune Angela Sângeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. După încheierea urmăririi penale, Marius Lazăr Pop a fost trimis la Penitenciarul de la Gherla de unde este adus periodic la Tribunal pentru termenele de judecată, potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Bistriţa-Năsăud, Claudia Creţa.  Până acum a făcut drumul la Bistriţa de trei ori, ultima dată în 21ianuarie. Cazul înaintează greu, a fost amânat de trei ori până acum pentru că martorii acuzării nu s-au prezentat la termene. Potrivit poliţiştilor pedeapsa pe care o riscă Lazăr Pop este de până la 15 ani de închisoare.

Gelozia, resortul principal

Marius Lazăr Pop a recunoscut imediat după arestare că l-ar fi ucis pe Klein, un bărbat care tocmai împlinise 42 de ani. Martorii dramei din duminica zilei de 13 septembrie de pe trecerea de pietoni din faţa Blocului Lamă relatează cum acuzatul s-a repezit după  victimă în timp ce aceasta traversa strada şi  i-a înfipt un cuţit în abdomen ,după care a luat-o la fugă. Mobilul crimei ar fi fost gelozia provocată de relaţia dintre victimă şi soţia lui Lazăr Pop.


Cei doi soţi ar fi  divorţat chiar din cauza relaţiei extraconjugale pe care o avea Suzana cu Robert Klein. „În 30 noiembrie anul trecut, s-a adeverit că soţia mă înşeală. Atunci, noaptea, a lipsit de acasă. Când a venit, am întrebat-o de unde vine şi mi-a spus că de la viitorul soţ. În decembrie am dat la divorţ. În 19 februarie 2009 s-a încheiat divorţul", a explicat ulterior poliţiştilor Pop. Bărbatul a mai povestit imediat după arestare că, după finalizarea divorţului, Robert Klein îl ameninţa că îl bate dacă nu o lasă în pace pe Suzana. „ De frică l-am înjunghiat, era mai tânăr ca mine, mai voinic, mai solid. Mă ameninţa, că «te bat», «te nenorocesc» şi să o las în pace pe Suzi.", a mai relatat bărbatul  imediat după  producerea dramei.
Bărbatul a relatat poliţiştilor, cu lux de amănunte şi filmul crimei:„ M-am dus apoi la un bar să beau o vodkă. Când am ieşit din bar, el apărut şi m-a luat de gât, că ce am cu Suzi, şi mi-a dat vreo trei-patru pumni în plex şi în momentul ala am băgat cuţitul. I-am băgat cuţitul în partea stângă undeva", a mai spus Lazăr Pop imediat după arestare.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite