Bistriţa : Spiritul Crăciunului ajuns mai repede la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţenii pot să înceapă deja pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă. Magazinele le oferă posibilitatea de a cumpăra decoraţinui în ton cu anotimpul şi semnificaţia sărbătorii.

Brazii artificiali, ornamentele de brad, coroniţele de pus pe uşă, globurile şi figurinele din plastic sau sticlă în diferite culori şi diferite dimensiuni şi-au făcut loc pe rafturile mai multor magazine din oraş. Acestea au atras deja privirile curioase ale bistriţenilor, în special ale copiilor. Mulţi doar privesc şi prospectează piaţa, aşteptând oferte mai bune sau mai variate, alţii în schimb au cumpărat deja şi nu s-au zgârcit. „Am expus marfa încă de la începutul săptămânii trecute, cred că din data de  şapte. Atunci au venit destul de mulţi dar doar ca să studieze, iar săptămâna aceasta au început şi să cumpere. Avem produse la preţuri mici, dar şi mai piperate. Însă, am observat că oamenii nu vin cu gândul de a cumpăra ce e mai ieftin. Cei care au cumpărat, au luat aranjamente şi de 90 de lei“, spune Alina Stadoleanu, reprezentantul magazinului Karola din Complexul Winmarkt.

Oferta variată

Bistriţenii au de unde alege. Aceştia vor găsi seturi de globuri colorate la preţuri care variază între 2 lei şi 20 lei. Mici decoraţiuni din sticlă sub formă de îngeraş, steluţe sau ren sunt la 3 lei bucata. Preţurile ghirlandelor variază între 1 leu şi 6 lei, depinde cum le preferă cumpărătorii, mai discrete sau mai stufoase. Cei care vor să-l aibă pe Moş Crăciun alături de ei trebuie să scoată din buzunar 200 de lei pentru figurina în miniatură cu barbă , mustăţi, sac şi tot ce trebuie. Brăduţii gata împodobiţi costă în jur de 30 de lei bucata.

Târgul de decoraţiuni

La etajul doi al complexului Winmarkt s-a deschis începând chiar de astăzi un târg cu ornamente de Crăciun. Astfel, cei care vor să fie pregătiţi din timp pentru sărbătoare nu trebuie decât să treacă pe acolo şi pot pleca acasă cu bradul gata dotat cu luminiţe sau cu un costum de Moş Crăciun pentru care vor plăti 20 de lei. O instalaţie electrică poate fi cumpărată cu 15 lei, dar preţurile ajung şi la 30-40 de lei pentru cele mai sofisticate.

Bradul artificial, soluţia mai curată


Cei care au aruncat deja un ochi peste oferta magazinelor se declară mulţumiţi dar totuşi mai aşteaptă. Ceea ce îi încântă este oferta de brazi artificiali pe care îi consideră soluţia optimă. „M-am uitat deja prin magazine şi am văzut unele obiecte care mi-au plăcut, dar nu cumpăr încă. Ce mi se pare în regulă şi chiar o să iau sunt brazii artificiali. Cred că sunt mult mai uşor de întreţinut. Nu mai trebuie să dai cu aspiratorul în disperare, după ce trec sărbătorile, pentru că ai mai găsit câteva ace uscate pe jos“, spune Angela Moldovan, o secretară în vârsta de 34 de ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite