Crăciun în colanţi şi bluze de lână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţencele îl aşteaptă pe Moş Crăciun în colanţi coloraţi şi bluze călduroase de lână.  Pe ultima sută de metri, magazinele de haine şi încălţăminte din oraş sunt luate cu asalt de bistriţencele în căutarea ţinutelor de Crăciun

Colanţii cât mai coloraţi, bluzele din lână şi rochiile tricotate sunt marile tentaţii ale bistriţencelor care colindă magazinele zilele acestea. Comercianţii şi-au făcut temele din timp şi s-au asigurat că de pe rafturile magazinelor nu lipsesc ultimele apariţii vestimentare ale sezonului rece.

Hainele în vogă, pe gustul bistriţencelor

Emilia Valtolomei este vânzătoare într-un magazin de haine din centrul oraşului şi spune că, anul acesta, hainele elegante au fost detronate de cele în vogă. „Lumea cumpără bluzele lungi, mai ales din lână. Se mai caută şi colanţii foarte mult, dar şi rochiţele tricotate . Fustele nu se mai vând ca altădată, pentru biserică mai cumpără lumea doar", crede vânzătoarea.  Acesta spune că preţurile nu sunt foarte mari şi că magazinul s-a aprovizionat pentru ultimele zile înainte de Crăciun. „De vreo trei zile a început goana după cumpărături. Oamenii cumpără chiar şi în Ajun", mai spune Emilia Valtolomei.

Cămăşile şi puloverele colorate pentru bărbaţi

Şi ofertele pentru bărbaţi sunt la fel de atrăgătoare. Cei care credeau că nu mai găsesc bluze sau cămăşi pe rafturile magazinelor vor fi suprinşi. Cămăşile în carouri, cele dungate sau chiar puloverele pufoase şi colorate sunt câteva articole din oferta vestimentară pentru bărbaţi. Preţurile diferă în funcţie de magazine şi de material, dar nu trec de 150 de lei. „Puloverele negre şi bleumarin, dar şi cele gri se vând bine, pentru cadouri. Tinerii care îşi caută haine pentru ei preferă nişte blugi şi o cămaşă mai elegantă", explică Adina Cosma, vânzătoare la un magazin cu articole pentru bărbaţi.

Promoţii la încălăminte

În timp ce hainele se vând la preţuri standard, unele magazine de încăţăminte au  dezgheţat bine preţurile. Reducerile până la 70 la sută le fac cu ochiul cumpărătorilor întârziaţi, însă marfa cam lasă de dorit. „Îmi caut nişte botine mai ieftine, dar nu prea am de unde alege, chiar dacă preţurile sunt mici. Cred că tot la cele mai scumpe ajung. La promoţie sunt doar papucii care nu s-au trecut, cred", este de părere Corina  Radu, o tânără de 28 de ani.

Listă de preţuri

Colanţi : 18 - 30 de lei

Bluze lungi: 45 - 75 de lei

Rochii tricotate: 49 - 80 de lei

Bluze scurte: 35 - 60 de lei

Pantaloni femei: 50 - 79 de lei

Paltoane femei: 99 - 150 de lei

Pantaloni bărbaţi: 69 - 100 de lei

Pulovere bărbaţi: 60 - 99 de lei

Cămăşi: 50 - 80 de lei

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite