Bistriţa: Prima cină la Coroana de Aur fără Baronul Misiuga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Prima cină la Coroana de Aur fără Baronul Misiuga
Bistriţa: Prima cină la Coroana de Aur fără Baronul Misiuga

Turiştii americani au sosit aseară la Coroana de Aur şi au luat cina în salonul Jonathan Harker, unde, pentru prima dată, scaunul Baronului a rămas gol. Meniul „Jonathan Harker“ s-a servit pentru prima dată în lipsa lui Alexandru Misiuga

Salonul Jonathan Harker de la Coroana de Aur a primit aseară 16 americani, care au venit să celebreze Halloweenul în România, printr-un circuit Dracula. Aceştia au trecut pe la Castelul Bran şi la Sighişoara, pe urmele legendei. Aseară, în jurul ore 22.00, au fost primiţi într-un decor spectaculos, în salonul care poartă numele avocatului din celebrul roman „Dracula“. Aici au fost întâmpinaţi cu pandative de usturoi, care să-i apere de vampiri, şi cu celebrul Elixir Dracula, după care au servit meniul „Jonathan Harker“.   

Cină sobră anul acesta

Cina s-a desfăşurat, totuşi, cu mai multă sobrietate decât în anii trecuţi, lucru remarcat şi de către Victoriţa Moga, şefa de unitate a salonului, care de 33 de ani se ocupă cu primirea turiştilor. „Oamenii sunt cam mohorâţi anul acesta. Anii trecuţi era mai multă gălăgie, se distrau“, a remarcat Victoriţa. Pentru prima dată, în 33 de ani, scaunul Baronului Casei Dracula, Alexandru Misiuga, a rămas gol. Misiuga, director la Oficiul Judeţean pentru Turism Bistriţa-Năsăud în anii ʼ70, a venit cu iniţiativa Hotelului Coroana de Aur, a amenajat salonul Jonathan Harker special pentru turiştii străini şi în fiecare an a stat în mijlocul lor la cina dinainte de Halloween. „Domnul Misiuga a fost cineva. El a organizat toate astea şi ne-a învăţat şi pe noi“, a spus Victoriţa Moga. Alexandru Misiuga s-a stins din viaţă în luna februarie a acestui an, cu o zi înainte de a împlini 85 de ani. Personalul de la Salonul Jonathan Harker i-au urmat anul acesta indicaţiile în ceea ce priveşte decorul şi primirea oaspeţilor. 

Turiştii, încântaţi de primire

Americanii au fost impresionaţi de primirea celor de la Coroana de Aur, pe un fond muzical macabru şi într-un decor sinistru.  „Credeam că va fi o simplă cină, dar este mai mult decât e aşteptam. Am fost primiţi cu Elixirul lui Dracula. Nu ştiu sigur ce era, dar era foarte bun. Ştiu că Dracula este o legendă, că nu este adevărată povestea, dar e amuzant. E amuzant să mergi în castele, să ţi se vorbească despre Dracula, dar eu, personal, am venit aici ca să văd România. E o cultură total nouă pentru mine. Vreau să văd oamenii, să văd cum trăiesc, să primesc informaţii despre cultura lor. Când am fost la Bran şi la Sighişoara am aflat mai multe decât ştiam noi, am flat despre legenda lui Vlad Dracul care este cu mult mai interesantă. Dar nu înţeleg de ce românii privesc cu amuzament faptul că noi suntem interesaţi de Dracula“, spune Scott Herman, um american în vârstă de 51 de ani. În seara aceasta, cei 16 americani se vor costuma şi vor merge la Castelul Dracula de la Piatra Fântânele, unde se vor întâlni cu alţi 100 de turişti străini, care vor celebra împreună nopatea de Halloween.

Citiţi şi:

„Coroana de Aur” , o ficţiune devenită realitate

Bistriţa : „Draculişti“ vi se pregăteşte ceva! 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite