Corina Farcaş este managerul care crede în forţa tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Farcaş
Corina Farcaş

La 31 de ani conduce unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din oraş şi spune că tinerii au resursele necesare pentru a schimba imaginea turismului din România.

Corina Farcaş  se declară o femeie perfecţionistă şi extrem de ambiţioasă, dispusă să meargă cât mai aproape de limita imposibilului pentru a obţine ceea ce-şi doreşte. De mică, a visat să fie cântăreaţă şi apoi a renunţat şi a urmat un liceu cu profil economic. În adolecenţă, visa să vadă Turnul Eiffel, Ierusalimul şi să se plimbe cu o limuzină şi le-a făcut pe toate. Pasiunea pentru domeniul turistic şi industria hotelieră şi-a descoperit-o printr-o întâmplare. „Mi-am dat seama că studiul economiei nu era pentru pentru mine. Apoi mi s-a ivit ocazia să lucrez ca recepţioneră  şi aşa am decis să fac şi studii de specialitate", spune Corina. Aceasta adaugă că domeniul actual de activitate o avantajează pentru că este, în permanenţă, în contact cu oamenii.

Înainte de a fi numită directorul Hotelului Coroana de Aur, Corina a lucrat ca şi recepţioneră la acest hotel. „După doi ani am fost promovată ca director. Am sperat şi mi-am dorit mereu să găsesc un loc de muncă unde tinerii valoroşi să fie promovaţi şi l-am găsit. Este o mare onoare pentru mine să ocup această funcţie şi ştiu că este o misiune grea, dar mi-o asum", spune managaerul. Corina nu se lasă intimidată de nicun obstacol şi spune că are resursele necesare pentru a trece cu bine peste toate. „Probabil, fiind la început de carieră, îmi va fi greu, dar sunt o geamănă ambiţioasă şi  sper să le demonstrez celor care mă privesc cu reticenţă că sunt potrivită pentru ceea ce fac", explică managerul.

„Cheia succesului în turism este ritmicitatea"

Corina Farcaş crede că tinerii au ambiţia de a aschimba imaginea turismului. „Campaniile de promovare a turismului există, dar lipsesc cu desăvârşire. Cred că principala cheie a suucesului în turism este ritmicitatea şi existenţa unui echilibru. Trebuie să şi crezi în ceea ce promovezi. Principala constantă în domeniul hotelier este schimbarea. Produsul turistic are o viaţă scurtă, iar oamenii se aşteaptă să apari anual cu ceva nou", crede Corina. „Turismul este o industrie minunată, iar tinerii, au optimismul specificvârstei pentru a schimba viziunea asupra turismului din România", este convinsă bistriţeanca.

Ce-i place:

Coriei îi palce sportul şi spune că iese cu rolele şi merge des şi la înot. De asemenea, bistriţeanca este pasionată de călătorii şi i-ar plăcea să vadă India şi ţările nordice. „Îmi doresc să fiu o mamă şi o soţie bună", mai spune tânăra.

Ce nu-i place:  

Corina Farcaş spune că o înspăimântă cel mai tare moartea şi prostia celor din jur.  Mai mult, Corina nu agreează minciuna şi ipocrizia şi, pentru că este o perfecţionistă, nu-i plac lucrurile care nu sunt bine făcute.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite