Bistriţa: Portret/ Corina Ernst este membru activ al societăţii civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Portret/ Corina Ernst este membru activ al societăţii civile
Bistriţa: Portret/ Corina Ernst este membru activ al societăţii civile

Este de profesie medic, dar nu practică medicina curativă. Preferă să se implice în viaţa comunităţii, de aceea a ales să activeze în ONG-uri şi chiar a înfiinţat unul.

Corina Ernst a studiat medicina, dar după ce a terminat stagiatura a preferat să se specializeze pe sănătate publică. Din anul 1990, lucrează în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. „Nu am practicat medicina curativă. M-am axat pe partea de medicină preventivă care este mult mai importanta şi am activat mult timp în domeniul promovării sănătăţii. Sunt un medic fără halat alb“, povesteşte Corina. În present,se ocupă în cadrul direcţiei, de programele de sănătate pentru boli netransmisibile. Dar, activitatea sa de suflet este cea din timpul liber, alături şi pentru tinerii voluntari ai Asociaţiei Ascendent şi nu numai.

Asociaţia Ascendent

Corina Ernst şi-a început activitatea pe partea de ONG, încă din anul 1994, când s-a implicat în punerea pe picioare la Bistriţa a filialei Asociaţiei SECS - Societatea de Educaţie Contraceptiva şiSexuală. Activitatea în cadrul acestei asociaţii a mers destul de bine, mai ales pe partea de programe lansate de la nivel naţional, dar la un moment dat, acestea au început să dispară sau judeţul nostru a fost exclus. Astfel, din 2007, filila judeţeană a SECS a intrat într-un soi de amorţeală. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care anul trecut Corina Erst a pus bazele Asociaţiei Ascendent. „ Asociaţia Ascendent am făcut-o pentru că pe filiala SECS trebuia să aşteptăm să primim o bucăţică de proiect de la asociaţia mare şi, la nivel local, nu puteam intreprinde nimic“, mai povesteşte medicul.

De anul trecut, Asociţia Ascendent care număra la început doi voluntari, a ajuns acum să aibă 30, care sunt mereu implicaţi în proiectele de mediu şi de tineret pe care le desfăşoară ONG-ul. Corina este foarte încântată de ceea ce reuşeşte să facă alături de voluntari şi povesteşte cu mult entuziasm despre proiectele pe care împreună cu ei a reuşit să le iniţieze şi să le aplice. „Anul trecut am avut mai mule proiecte, printre care «Trei pentru unul» , proiect care şi-a propus antrenarea bistriţenilor, în special a copiilor şi tinerilor, în activităţi de protecţia mediului şi atragerea sectorului privat în astfel de activităţi. Cea mai răsunătoare activitate din acest proiect, sau poate cea mai mediatizată şi care a promovat foarte bine mesajul, a fost pluta de PET-uri lansată pe lacul municipal. Un altul a fost « Faci ce vrei şi şti ce vrei să faci», un proiect derulat în liceele bistriţene şi care a avut ca scop promovarea unui stil de viaţă sănatos şi responsabil în rândul tinerilor. « Voluntariat cu şi pentru tineri bistriţeni », un proiect în care tinerii au putut afla ce este şi ce implică voluntariatul “, mai povesteşte Corina. Şi anul acesta a iniţiat o serie de proiecte pentru tineri, cu componente de mediu care se află deja în derulare sau urmează să fie demarate. un

Ce-i place


Corinei Ernst îi plac natura şi sportul şi iubeşte tinerii. „Îmi place să rămân în legătură cu copii mei, aşa îi consider eu pe toţi tinerii şi voluntarii cu care am lucrat şi cu care lucrez, iar eu pentru ei sunt mama Cori“, mai spune ea.

Ce nu-i place


„Nu-mi place inerţia din ţara asta şi cât de greu se mişcă lucrurile şi direcţia în care o iau românii“, spune Corina Ernst.

Profil:
NĂSCUTĂ:10 martie Bistriţa Bârgului
EDUCAŢIE: Facultatea de Medicină
FAMILIE: uniune consensuală, o fiică

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite