Bistriţa: Portret/ Bernice Chitiul a fost premiată la "Mamaia Copiilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Portret/ Bernice Chitiul a fost premiată la "Mamaia Copiilor"
Bistriţa: Portret/ Bernice Chitiul a fost premiată la "Mamaia Copiilor"

A primit Premiul Special al juriului la concursul muzical „Mamaia copiilor”, moment în care a început să ia muzica în serios. Acest lucru a fost o mândrie pentru Bistriţa, dar mai ales pentru familia tinerei cântăreţe.

Părinţii ei nu ştiau ce voce are până acum un an, când tatăl i-a cumpărat o orgă cu microfon şi a început să cânte mai serios. „Până atunci doar m-am jucat”, spune Bernice, deşi a înregistrat câteva melodii la patru ani şi are câteva schiţe compoziţionale de la şapte ani. Este elevã a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, secţia germană, şi elevă a „Şcolii Populare de Artă” din Bistriţa, secţia pian.Face parte dintr-o familie de oameni cu vocaţie în muzică. Tatăl este compozitor, iar mama solistă. Cei doi au întregistrat un album de muzică uşoară la „Roton”, intitulat „Nostalgie” şi plănuiesc un nou album împreună cu fiica lor.

Nu cânta nici măcar în faţa părinţilor

Bernice nu a a fost niciodată obişnuită cu scena şi refuza să cânte chiar şi în faţa apropiaţilor. De la timiditate a trecut, însă, direct la „Mamaia Copiilor” din acest an. A fost selectată, împreună cu alţi 12 concurenţi, din 80 de candidaţie din toată ţara. A interpretat cântecul Elenei Cârstea, „Pedepseşte-mă, dar nu pleca”. Publicul a fost captivat de interpretarea ei şi a aplaudat-o de la primele versuri. Cu toate acestea, Bernice recunoaşte că nu  simţit complet melodia. „Având în vedere că am numai 14 ani, nu ma putut simţi în totalitate mesajul melodiei”, spune cântăreaţa.  

„Pedepseşte-mă , dar nu pleca”


Totuşi, juriul s-a decis să o recompenseze cu un Premiu Special. Acest lucru a fost o mândrie pentru Bistriţa, dar mai ales pentru familia tinerei cântăreţe. Însă, Bernice, este încă modestă. „Nu mă simt atât de mare pentru că secretul succesului ste modestia”, spune ea. 

Vrea să apară pe cât mai multe scene

Mama ei o apreciază pentru creativitatea muzicală şi pentru faptul că adaptează orice melodie după stilul ei. Îi place Cristina Aguillera, Celine Dion şi Beyonce. Dar cel mai mult, Aguillera, vedetă pe care a încercat tot timpul să o imite din punct de vedere muzical. Bernice este o fiinţă poetică şi îi place să transmită mesaje pozitive prin versurile şi muzica ei, pe care obişnuieşte să le compună. „Vreau să transmit oamenilor că ar trebui să-şi manifeste cât mai mult iubirea unii faţă de alţii şi să nu polueze natura”, spune ea. Îi place, în special, muzica inspirată de anotimpul rece, muzica ce transmite o stare de veselie, dar şi melancolie. Pe viitor, îşi doreşte să înregistreze un album, iar mama ei îşi doreşte să o vadă pe cât mai multe scene. „Trebuie să apară pe foarte multe scene, să se obişnuiască cu succesul şi insuccesul”, spune mama lui Bernice. 

De ce nu ai urmat o şcoală de muzică?

B.C.: Pentru că aici în Bistriţa nu sunt profesori care să mă îndrume şi să mă înveţe mai mult decât ştiu eu. În Bucureşti sunt mulţi, într-adevăr, dar e prea departe. Deocamdată mă pregătesc cu părinţii mei. Tot felul de îndrumători ne-au sugerat să ne mutăm la Bucureşti, dar eu aş vrea să rămân tot aici.

Ce a însemnat pentur tine acest Premiu Special?

B.C.: A însemnat mult. M-a făcut să mă gândesc mai serios la muzică, dar şi să nu le pun pe toate la suflet, pentru că într-un festival se fac multe nedreptăţi.

Ce-i place?

Dansul şi pianul se află în fruntea clasamentului, în ceea ce priveşte preferinţele ei. Îi plac ieşirile în aer liber, în special la munte. Iarna patinează şi schiază. Adoră animalele.

Ce nu-i place?   

Nu-i place să se dea bătută şi să renunţe, deşi nimeni nu o presează să se întoarcă acasă cu trofeul vreunui festival. Nu-i plac nedreptăţile care se fac la competiţiile muzicale.

NĂSCUTĂ
4 decembrie 1994, la Bistriţa
EDUCAŢIE
Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”
EXPERIENŢĂ
Cântă muzică uşoară de la 4 ani

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite