Copiii defavorizaţi din Bistriţa filmaţi de producătorul "Regelui Leu" (GALERIE FOTO!)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra, unul dintre "inocenti" la gala caritabilă din 2009
Alexandra, unul dintre "inocenti" la gala caritabilă din 2009

Copiii defavorizaţi din Bistriţa au făcut subiectul unui documentar proiectat ieri la Boston. Filmul a fost regizat de Don Hahn, producătorul celebrelor animaţii „Frumoasa şi Bestia" şi „Regele Leu". Documentarula  fost filmat, timp de doi ani, la Boston, bucureşti şi Bistriţa

Vedeţi aici GALERIA FOTO cu copiii defavorizaţi din Bistriţa!

Copiii abandonaţi în spital sau în centrele de plasament, precum şi copiii cu deficienţe din cadrul Fundaţiei „Inocenţi" Bistriţa au făcut subiectul unui documentar realizat de către marele regizor american, Don Hahn, celebru datorită frumoaselor filme de desene animate ca  Frumoasa şi Bestia", „Regele Leu", „Cocoşatul de la Notre Dame" şi altele. Documentarul, cu titlul „Hand Held" a fost proiectat ieri, în premieră, la Boston, înainte de lansarea oficială, la ora 17.00, ora locală.

Filmările au ţinut doi ani

Documentarul îl are în prim plan pe Mike Carrol, fondatorul organizaţiei „Romanian Children s Relief" din care a luat fiinţă Fundaţia „Inocenţi", cu filiale în Bistriţa şi Bucureşti. Producţia a fost filmată timp de doi ani în trei locaţii: Boston, Bucureşti şi Bistriţa. La Bistriţa, camerele au surprins situaţia copiilor abandonaţi la Spitalul Judeţean, a celor aflaţi în centrul de plasament de pe strada Toamnei şi poveştile micuţilor cu deficienţe care se străduiesc să ducă o viaţă normală. 

„Timp de doi ani au stat cu camerele pe noi. Au filmat activitatea noastră de zi cu zi, de la spital, de la centrul de pe Toamnei, din familiile copiilor cu deficienţe. Au filmat inclusiv Olimpiada Inocenţilor. Filmul îl are în rolul principal pe Mike Carrol, cel care a înfiinţat organizaţia acum 20 de ani", a spus Marin Mic, directorul Fundaţiei „Inocenţi" Bistriţa, aflat la Boston pentru a vizualiza documentarul, cu câteva ore înainte de premieră. 

Impresionat de orfanii din România

Mike Carrol, personajul central al filmului, este un renumit fotograf american nominalizat la premiile Pulitzer pentru fotografiile sale având ca temă situaţia orfanilor din România. Acesta a înfiinţat în 1990 „Romanian Children s Relief" (RCR). Organizaţia  şi-a început activitatea în primăvara anului 1990 după ce în ziarul „Boston Globe" a apărut un documentar însoţit de imagini, realizat de fotograful Michael Carroll şi Dr. Bill Griffo de la Spitalul din New York, Centrul Medical Cornell. Cei doi au prezentat situaţia grea în care se găseau copiii orfani din România după revoluţia din 1989 şi de aseamenea, starea în care se găseau la vremea respectivă secţiile de pediatrie ce se confruntau cu o epidemie de SIDA. În 1998, RCR a pus bazele Fundaţiei Inocenţi în România, cu filiale la Bucureşti şi Bistriţa.

Pe aceeaşi temă:

Inspirat de fotografiile cu orfelinatele din România, un producător a realizat documentarul "Hand Held"

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite