Continuă să ningă în Pasul Tihuța, dar situația este sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumarii bistrițeni de pe Valea Bârgăului au funcționat la capacitate maximă toată noaptea trecută pentru a reuși să facă față ninsorii și pentru a asigura o crculație în condiții cât mai bune.

Peste 320 de tone de material antiderapant au fost împrăștiate în ultimele 24 de ore de către utilajele de deszăpezire pe Drumul Național 17 în zona Pasului Tihuța. Zăpada a dat bătăi de cap drumarilor și i-a obligat vineri noaptea să iasă cu tot efectivul în stradă pentru a reuși să păstreze drumul curat. astfel încât riscul accidentelor să fie cât mai redus. „Din fericire în ciuda ninsorii abundente, a viscolului și a vântului care a bătut cu putere am reușit să păstrăm drumul într-o stare cât mai bună. Pe tot parcursul nopții de vineri spre sâmbătă nu am avut nici un accident în Pasul Tihuța nici măcar minore și circulația s-a desfăşurat în condiţii normale pentru această perioadă a anului", explică Vasile Curtean, şef de district la Drumuri Naţionale, Tiha Bîrgăului.

Sâmbătă dimineaţa, în Pasul Tihuţa stratul de zăpadă măsoară pe unele porţiuni 17 centimetri, iar vântul care bătea cu 60-70 de kilometri la oră face ca zăpada să ajungă pe carosabil.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite