Bistriţa: Bogdan Rusu, informaticianul care îl consiliază pe preşedintele Consiliului Judeţean (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Bogdan Rusu, informaticianul care îl consiliază pe preşedintele Consiliului Judeţean  (PORTRET)
Bistriţa: Bogdan Rusu, informaticianul care îl consiliază pe preşedintele Consiliului Judeţean (PORTRET)

A reparat calculatoare în Irlanda iar acum are grijă de relaţiile externe ale judeţului Bistriţa-Năsăud

Originar din Beclean, Bogdan lucrează în prezent în cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi se ocupă de accesarea fondurilor structurale şi de relaţii externe. Avea doar 26 de ani când a primit postul în administraţie şi foarte puţină experienţă în branşă, însă a avut de partea sa forţa tinereţii şi ambiţia „Vreau să demonstrez că societatea românească, atât de hulită, poate să dea valori şi poate să impună tineri valoroşi în orice domeniu, că nu sunt cu nimic mai prejos faţă de orice alt tânăr din lume. Mai mult decât atât, vreau să putem scoate capul cu mândrie oriunde ”, spune Bogdan.

Pasiunea pentru informatică i-a deschis porţile lumii

După absolvirea facultăţii de Informatică a plecat la sugestia fratelui său, să lucreze în Irlanda, la un service de calculatoare. „Am intrat în contact cu oameni din zece ţări ale lumii, cu culturi şi obiceiuri diferite, ceea ce mi-a oferit o altă perspectivă asupra oamenilor”, povesteşte Bogdan despre ucenicia sa în Occident. Ucenicie care l-a făcut să preţuiască altfel munca de echipă, punctualitatea, profesionalismul, dar şi gestionarea cu cap a fiecărui ban câştigat. Calităţi ce îl ajută acum zi de zi în profesia pe care o are. După mai bine de un an în străinătate, s-a întors acasă, fără să stea pe gânduri, ca să îşi susţină un prieten bun în campania electorală. „Eram convins că după perioada alegerilor mă voi întoarce în Irlanda”, a adăugat el.  Nu a făcut însă acest pas, deşi prietenul a pierdut lupta „Am rămas pentru că mi s-a oferit un loc de muncă stabil aici”, susţine Bogdan.  

Mai puţină birocraţie cu un milion de euro

Munca în cadrul departamentului de fonduri structurale şi pasiunea pentru calculatoare l-au făcut ca unul dintre proiectele sale să obţină o finanţare nerambursabilă de un milion de euro pentru crearea unei reţele informatice între Consiliul Judeţean şi cele 62 de primării din judeţ. Noul sistem ar facilita atât munca inter-instituţională, cât şi comunicarea cu contribuabilii: „Oamenii ar putea să îşi plătească dările la stat, de acasă, iar funcţionarii ar putea comunica fără utilizarea telefoanelor sau a faxului ”. Proiectul gândit de Bogdan este în faza lui de implementare, ce durează 10 luni de zile.
Muntele, Dracula, clopul cu pană de păun şi ursul brun sunt brandurile judeţului pe care Bogdan şi echipa sa le-au identificat pentru promovarea turistică a judeţului Bistriţa-Năsăud. Şi tot pentru promovarea turistică, Bogdan a venit cu ideea realizării unui album de prezentare.

Ce-i place: oamenii veseli şi optimişti, buna dispoziţie în general. Îi plac călătoriile şi  să intre în contact cu culturi diferite
Ce nu-i place: lipsa de implicare, să fie imun la ce se întâmplă în jurul său, oamenii invidioşi şi răutăcioşi


Întrebări şi răspunsuri:

Crezi că poţi să schimbi lumea?

„Nu cred că pot schimba lumea, da cred că dacă mai multă lume ar gândi ca şi mine, am face o lume aşa cum mi-o doresc  eu:  fără invidie şi patimi. O lume lipsită de oameni anonimi. ”

Unde te vezi peste cinci ani?

„Greu  de spus... Ca loc nu aş putea preciza, dar cu siguranţă m-aş vedea într-un loc unde nu am mai fost până acum, pentru că urăsc viaţa monotonă.  Nicidecum în chirie.”

Profil:

Data naşterii: 6 octombrie 1983, Beclean
Studii: Licenţiat al Facultăţii de Matematică – Informatică, Universitatea Babeş – Bolyai, Cluj-Napoca.
Ocupaţia: consilier, cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean
Stare civilă: necăsătorit

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite