Consilierii locali au respins reabilitarea Şcolii „Lucian Blaga“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile de serviciu cară mâncarea pe scări până la etajul trei
Femeile de serviciu cară mâncarea pe scări până la etajul trei

Ei au reproşat costurile excesiv de mari cu modernizarea unei şcoli construită  în 1994. Municipalitatea forţează nota şi va reintroduce proiectul tehnic la vot până va obţine majoritate.

Consiliul Local a respins aseară proiectul tehnic de reabilitare a unei şcoli generale din oraş, pe care l-au calificat excesiv de costisitor. Proiectul de modernizare a Şcolii generale Lucian Blaga din Bistriţa, întocmit de o firmă de specialitate  din Baia-Mare a împins costurile totale până la 8,78 de milioane de lei, sumă considerată inacceptabilă de consilieri. Aceştia au respins la un vot diferenţă proiectul, dar au acceptat reabilitarea sălii de sport a aceleaşi şcoli, evaluată la alte 2,93 milioane de lei. Consilierii care au votat împotrivă au reproşat funcţionarilor din Direcţia Tehnică faptul că nu intervin pentru a stopa din faşă asemenea proiecte exagerate ca preţ dar şi că nu verifică în teren conformitatea proiectelor : „Trebuie controlate altfel de investiţi. Din păcate şi oamenii din aceste direcţii sunt pregătiţi cum sunt. Ne învârtim în cerc vicios ", explică Andrei Rusu, consilier local PNL, unul dintre cei care a votat împotriva reabilitării şcolii. „Sumele sunt exagerate. M-am abţinut de la vot pentru că nu mi se pare în regulă să arunci astfel banii", crede Gabriel Cordovan, consilier PDL

Lift pentru etajul trei

Şcoala pe care municipalitatea vrea să o reabiliteze cu 8, 78 de milioane de lei este una dintre cele mai noi din Bistriţa şi a fost dată în folosinţă în 1994. Cu toate acestea, proiectantul tehnic, SC Taffo SRL Baia Mare, susţine că instalaţia electrică este compromisă, parţial şi cea termică, iar tâmplăria şi sistemul de colectare a apelor pluvială au probleme. Proiectantul a prevăzut printre cheltuieli inclusiv un lift care să ducă alimentele la etajul trei, unde este sala de mese pentru clasele step-by-step, spre nemulţumirea consilierilor.

Un ochi râde altul plânge

Primarul Ovidiu Creţu, unul dintre susţinătorii proiectului nu se lasă şi vrea să reintroducă proiectul la vot în următoarea şedinţă : „dacă nu va fi votat în 23 decembrie, am să-l introduc de câte ori este nevoie", spune primarul. Directorul şcolii, Vasile Nicoară  este totuşi mulţumit că li s-a aprobat măcar finanţarea pentru sala de sport.. „Cea mai mare problemă e cu tâmplăria de la geamuri care nu a fost schimbată din 1994, apoi sunt grupurile sanitare. Noi la ora 16 când plecăm trebuie să închidem apa la băi pentru a nu pierde apa şi a face economii. De asemenea reabilitarea termică este necesară pentru că ne ajută să economisim energie termică. De un lift pentru transportarea mâncării avem foarte mare nevoie deoarece noi am amenajat o minicantină la etajul trei pentru elevii de la step by step şi mâncarea este urcată trei etaje în mână de angajaţii şcolii. Nevoile sunt mult mai mari", explică Nicoară.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite