Bistriţa: Concurs de Formula 1 în miniatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa:  Concurs de Formula 1 în miniatură
Bistriţa: Concurs de Formula 1 în miniatură

Azi a avut loc Cupa Bistriţei la Karting.Copii şi tineri din toată ţara s-au simţit azi ca nişte piloţi de Formula 1, la a V-a ediţie de Cupei Bistriţei la Karting.

Concursul de karting a adunat 85 de concureţi din toate colţurile  ţării, care s-au aliniat la start la ora 12.00 în Piaţa Unirii, au alergat prin faţa complexului Domus, apoi pe strada Bistricioarei, atingând linia de finiş tot în Piaţa Unirii.
În competiţia de astăzi au fost înscrişi concurenţi de toate vârstele. Cel mai mic dintre ei a fost Rareş Mircea Fănăţan care are doar cinci ani şi a concurat la categoria  „pufo”. Băieţelul practică acest sport de un an şi are deja foarte multe competiţii la activ. Mama lui, Diana Mircea Fănăţan, a fost foarte preocupată astăzi de faptul că fiul să a concurat pe un circuit stradal.  „Circuitele stradale sunt mai periculoase decât o pistă amenajată , un cauciuc nu îl protejează, dar oricum cei mici au îngeraşul lor aşa că sperăm ca Rareş să se descurce bine”, mai spune femeia.

Fetiţe pasionate de karting

 Din competiţie nu au lipsit nici fetele. La clasa mini s-au înscris astăzi două fetiţe de nouă ani. Raluca Ghiniţă a venit tocmai din iaşi pentru a participa la concursul din Bistriţa. E practică karting de trei ani şi astăzi a venit la Bistriţa cu gândul de a câştiga. „Îmi place foarte mult să conduc şi am participat la foarte multe concursuri, vreau să câştig dar dacă acest lucru nu se întâmplă nu mă supăr” povesteşte Raluca. Alexandra Marinescu de din Reşiţa practică karting doar de câteva luni  dar acest lucru nu a împiedicat-o să se înscrie în competiţia de la Bistriţa. „De când face karting e înnebunită,  nu mai ştie altceva decât că vrea să conducă”, spune tatăl Alexandrei.
Kartingul a apărut în ani ’60 şi nu era considerat un sport ci mai degrabă o modalitate de deplasare. Inginerii americani de pe aeroporturi au fost primii care au improvizat maşinuţele de viteză, din resturi de la motoarele de avion, pentru a se putea deplasa mai uşor în aeroporturi. Acest joc “de-a maşinuţele”  a devenit astăzi pasiune pentru persoane de toate vârstele.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite