Compensatele, la loc comanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Vasile spune că farmaciştii fac eforturi financiare
Ionel Vasile spune că farmaciştii fac eforturi financiare

Toate farmaciile din judeţ eliberează medicamente compensate. Farmaciile bistriţene au hotărât  să continue eliberarea medicamentelor pentru asiguraţi chiar dacă, din noiembrie, nu mai există bani pentru acest an în bugetul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS)

Decizia a fost luată ieri, după o întâlnire a reprezentanţilor a 40 din cele 62 de farmacii cu conducerea CJAS Bistriţa-Năsăud. Pentru a asigura necesarul pentru restul anului ar mai fi nevoie de aproximativ 5 milioane de lei, pentru care CJAS cere insistent bani de la Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care a primit, la sfârşitul lunii noiembrie, o tranşă de 900 de mii de lei. Banii cu pricina au ajuns însă exact pentru două zile, iar la începutul acestei săptămâni bugetul pentru compensate era din nou gol. În aceste condiţii, Colegiul Farmaciştilor din Bistriţa-Năsăud a decis să facă eforturi pentru a elibera compensate, chiar dacă farmaciile vor supravieţui prin credite de angajament până vin primii bani de compensări, a declarat şefului colegiului,  Ionel Vasile.

În luarea deciziei a contat inclusiv concurenţa farmaciilor din lanţurile naţionale. După ce aproape două săptămâni, la începutul lunii noiembrie, farmaciile din judeţ au restricţionat eliberarea compensatelor, trei unităţi farmaceutice aparţinând lanţurilor naţionale au continuat să elibereze medicamente pentru asiguraţi.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite