S-au finalizat lucrările la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Naţional Andrei Mureşanu a fost băgat în reabilitare în martie 2010. Foto Arhivă
Colegiul Naţional Andrei Mureşanu a fost băgat în reabilitare în martie 2010. Foto Arhivă

Lucrările de reabilitare a Colegiului Naţional Andrei Mureşanu din Bistriţa au ajuns la final şi joi, 15 decembrie, va avea loc recepţia clădirii modernizate din fonduri europene de către Creativ Grup SRL

Elevii care studiază la „Andrei Mureşanu" vor intra din 16 ianuarie din nou în clădirea care din martie 2010 este în renovări. Liceenii, dar şi elevii claselor gimnaziale vor scăpat în sfârşit de coşmarul orelor de după masa şi de îngrămădirea în clădirea a doua Colegiului.

Lucrările de modernizare au durat 22 de luni şi valoarea totală a proiectului a fost de 8.383.192,43 lei, bani proveniţi din fonduri europene. Din aceştia 4.865.524,17 lei au costat lucrările de execuţie.

Principalele lucrări realizate în cadrul proiectului au fost reabilitarea termică a clădirii, dar şi hidroizolare împotriva umezelii şi a igrasiei, precum şi reabilitarea acoperişului clădirii. S-a păstrat însă arhitectura veche a clădirii. De asemenea au fost modernizate instalaţiile electrice, sanitare şi de încălzire.

Odată cu aceste lucrări la structura clădirii s-au modernizat şi laboratoarele de informatică, de fizică, şi de chimie, acestea fiind dotate cu echipamente IT şi de specialitate, iar sala de sport cu dotarile aferente.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite