Clanul cămătărilor bistriţeni au fost reţinut ieri seară de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane din Bistriţa, suspecte că au praticat activităţi ilegale de cămătărie au fost reţinute de procurorii bitriţeni din cadrul DIICOT, Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud.

Potrivit unui comunicat al Inspectortului General al Poliţiei Române (IGPR), cei trei au pretins sume nedatorate de la diferite persoane în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, în contul unui împrumut acordat părţilor vătămate la începutul anului 2008. Mai precis e vorba de luna martie 2008, suma împrumutată fiind de 4.000 de euro.


Potrivit comunicatului, procurorii DIICOT din cadrul Biroului Teritorial Bistriţa-Năsăud, alături de poliţişti şi jandarmi au au efectuat patru percheziţii la locuinţele a trei suspecţi, fiind ridicate mai multe înscrisuri şi bani.
„Faţă de aceştia, procurorul DIICOT a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în urma prezentării la Judecătoria Bistriţa, instanţa de judecată a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile", se arată în comunicat.

Cele trei persoane sunt suspectate că i-au şantajat pe cei care le-au împrumutat bani, recurcând chiar la forţă fizică şi agresiuni pentru recuperea banilor respectivi.Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ BN), agentul Raluca Moldovan a confirmat reţinerea celor trei bistriţeni.

Este vorba de un grup condus de Vasile Urs senior, din grupul de cămătari mai făcând parte Vasile Urs junior şi Radu Urs. Din primele cercetări reiese faptul că aceştia au recurs la acte de intimidare fizică asupra unei familii din Bistriţa, sumele pe care aceasta le-a dat şantajiştilor ajungând la 18 mii de euro.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite