Bistriţa: Cursă periculoasă pe Dealul Cighirului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Cursă periculoasă pe Dealul Cighirului
Bistriţa: Cursă periculoasă pe Dealul Cighirului

Concurenţii la motocross au ridicat azi praful de pe Dealul Cighirului într-o cursă periculoasă, la ce-a de-a 10-a ediţie a Cupei Bistriţei la Motocross. Cel mai mic concurent are şase ani

În jur de 20 de pasionaţi ai motoarelor s-au încumetat astăzi pe circuitul de pe Dealul Cighirului, la cea de-a 10-a ediţie a Cupei Bistriţei la Motocross. Veniţi din Braşov, Bucureşti, Lugoj, Mediaş sau Odorheiu Secuiesc, motocicliştii s-au întrecut pe un circuit destul de periculos, dar clasat printre primele trei din ţară, după Ciolpan şi Zărneşti.

Motocross şi pentru preşcolari

David Voiculaş are doar şase ani, vine din Braşov şi a început motocrossul mai devreme decât şcoala. „E primul meu an. Am venit cu profesorul, n-am venit cu părinţii, pentru că au avut treabă. Îmi place motocicleta pentru că merge repede şi prinde şi frână când ai nevoie. Nu mi-a fost frică niciodată... doar atunci când m-am ridicat pe o roată”, spune David. Băiatul a parcurs circuitul de pe Cighir încurajat de antrenorul său.  

Pericolul primează

În zece ani de competiţii, circuitul de pe Dealul Cighirului a văzut, pe lângă salturi spectaculoase şi victorii, şi multe accidentări. „Uneori se întâmpla să vină salvarea şi de câte şase ori într-o cursă. Aici se fac salturi de  până la 40 de metri”, explică Sabu Peter, fondator al clubului Extreme Race Team Bistriţa, unul dintre iniţiatorii competiţiei. Acesta este motivul pentru care unii motociclişti înrăiţi au venit azi doar ca să privească. Aşa este cazul lui Radu Liviu, un temerar de 48 de ani din Braşov care a pornit la patru dimineaţa, pe motocicletă, din Braşov, pentru a ajunge la Bistriţa. „Nu particip la concurs pentru că am avut un accident la un picior. Pentru mine s-a terminat cu motocrossul”, spune Radu.

Pentru alţii, în schimb, motocrossul şi gustul competiţiei abia începe. La 10 ani, Alin Zăulean din Bucureşti este hotărât să câştige tot ce se poate în astfel de curse. „Ştiu că este foarte periculos, dar lui asta îi place să facă. A câştigat multe competiţii şi este clasat al doilea pe ţară. Astăzi sunt sigură că o să câştige tot la categoria lui”, spune mama  sa, Maria.  
Competiţia a fost iniţiată de către Clubul Extreme Racing Team Bistriţa, Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi  Federaţia Română de Motociclism.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite