Bistriţa: Cerşetoria ne priveşte pe toţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Cerşetoria ne priveşte pe toţi
Bistriţa: Cerşetoria ne priveşte pe toţi

Cititorii  Adevărul de Seară propun soluţii pentru stoparea cerşetoriei. În timp ce unii consideră că cerşitul e problema autorităţilor, autorităţile sunt de părere că fenomenul ne priveşte pe toţi

Campania desfăşurată de „Adevărul de Seară” nu le-a rămas indiferentă bistriţenilor. Aceştia au reacţionat şi unii dintrei ei au propus chiar soluţii pentru eradicarea cerşetoriei. Oamenii consideră că mulţi dintre cei care apelează la mila publică ar trebui să fie trimişi la muncă în folosul comunităţii, iar părinţii care îşi trimit copii pe stradă la cerşit să fie amendaţi până se vor învăţa minte. Unii sunt chiar drastici şi cer ca părinţii care îşi exploatează copiii trimiţându-i la cerşit să fie decăzuţi din drepturi.

Reacţii online

Iată câteva dintre reacţiile bistriţenilor la campania dusă de către Adevărul de Seară. „Eu cred că se poate foarte uşor scapă de aceşti indivizi care ne deranjează şi care ne invadează oriunde ne-am afla. Astfel, cei care au amenzi şi nu le-au plătit pot să fie daţi în judecată de primării sau de către statul român, depinde de către cine a fost acordată amenda şi să fie obligaţi să presteze munci în folosul comunităţii. De exemplu, se pot planta puieţi de către aceşti oameni , se pot ecologiza margini de maluri ale unor râuri sau chiar păduri. Pot participa şi minorii la astfel de acţiuni poate doar aşa nu vor mai murdări şi ei în jur şi vor face cunoştinţă cu apa şi săpunul”, spune Burdeţ, cititor online.
„Ne simţim agasaţi de ei, dar, în acelaşi timp, îi tolerăm. De copii ne este foarte milă, dar, daca ne gândim mai profund, ne dăm seama că şi noi avem copii şi nu suntem capabili să-i trimitem la cerşit. Cerşetorii nu sunt problema noastră, sunt problema autorităţilor. Majoritatea locuiesc în zona centrului istoric. Dacă ar fi mutaţi de aici probabil nu ar mai fi omniprezenţi. Cât despre cei cu handicap, nu pot decât să îi condam ca nu sunt capabili să lupte împotriva sorţii şi işi folosesc defectele să-i şantajeze sentimental pe alţii”, spune şi  Aurel, un alt cititor online

„Toţi trebuie să facem mai mult”

Ovidiu Gabrian, şeful Serviciului de Siguranţă Publică din cadrul Poliţiei Comunitare, este de părere că cerşetoria reprezintă o problemă care ne priveşte pe toţi. „Toţi trebuie să facem mai mult”, spune el. Deşi poliţia comunitară face numeroase raiduri prin oraş pentru a scăpa de cerşetori, acţiunea nu are nicio finalitate, pentru că lucrurile se încurcă din pricina serviciilor sociale inefieciente, explică Gabrian. Angajaţii Direcţiei de Servicii Sociale din Bistriţa nu vor să fie citaţi în această chestiune.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite