Cel mai vârstnic bistriţean, Gheorghe Ostriceanu: „La 105 ani viaţa cam scârţâie, dar vreau să ajung la 110 ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai vârstnic bistriţean, Gheorghe Ostriceanu, împlineşte astăzi 105 ani. Bătrânul a fost militar de carieră şi, de 20 de ani, locuieşte în căminul pentru vâstnici din Bistriţa. Primarul oraşului Ovidiu Creţu l-a felicitat şi i-a oferit flori şi 400 de lei.

Gheorghe Ostriceanu s-a născut pe 5 februarie 1906 în localitatea Răchiţi, judeţul Botoşani. A urmat Şcoala Militară din Braşov şi a avut o carieră de militar. Acum el are gradul de maior în rezervă şi, de 20 de ani, locuieşte la căminul pentru vârstnici de pe strada Dornei din Bistriţa.

La cei 105 ani ai săi, Gheorghe Ostriceanu spune că viaţa e frumoasă deşi „scârţăie". „La 105 ani viaţa cam scârţâie, dar vreau să ajung la 110 ani. Mă rog lui Dumnezeu pentru asta", zice bătrânul. El mai afirmă că secretul vârstei este credinţa în Dumnezeu, munca şi sănătatea.

image

Ostriceanu s-a înrolat la 19 ani în Brigada 37 Infanterie Botoşani. A fost contemporan cu cele două războaie mondiale.„ În al II-lea Război Mondial a fost cadru activ şi a răspuns de partea administrativă. Modul exemplar în care a ştiut să-şi facă datoria i-a determinat pe superiorii săi să-l avanseze în grad, momentan având gradul de maior în rezervă", spune şeful căminului pentru bătrâni, Carmen Muscan.

Aceasta adaugă că Ostriceanu beneficiază de pensie la limită de vârstă, indemnizaţie de veteran de război şi pensie de nevăzător.

Bătrânul are 5 nepoţi de la cei doi copii, copii care sunt decedaţi.

image

Gheorghe Ostriceanu a fost felicitat de către primarul Bistriţei cu care a închinat un pahar de şampanie. Bătrânul a primit flori, un plic cu 400 de lei şi tort cu fructe.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite