Cei mai buni 72 de bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionii naţionali şi mondiali, artişti de excepţie şi oameni cu idei remarcabile au fost premiaţi aseară la Gala Premiilor Municipiului Bistriţa. Evenimentul cu o tradiţie de zece ani a avut loc aseară la Centrul Cultural Municipal. Gala a fost prezentată de către membrii formaţiei Cassa Loco, acompaniaţi instrumental de trupa Incognito.

Cei mai buni dintre premianţi au fost deja prezentaţi pe ultima pagină a cotidianului Adevărul de Seară: Bernardette Szocz, prima jucătoare de tenis de masă din lume calificată la jocurile olimpice pentru juniori, Adrian Crişan, campion mondial la tenis de masă, Răzvan Martin, campion mondial la haltere, Laura Avram, campioană la go  şi componentă a lotului naţional de go, Andra Galbăn şi Rareş Moldovan, campioni naţionali la dans sportiv, Anita Hartig, soprana care a obţinut o bursă la Opera din Viena, Ştefan Pop, tânărul tenor care a avut deja două roluri principale la Opera Română, Adrian Solcan, delegatul tinerilor la ONU.

Printre laureaţi s-a numărat şi profesoara Mirela Năsăudean, cu trupa „Reb-Club" de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu", care au reprezentat cu succes România la competiţia internaţională „Shakespeare Schools Festival" . Aceştia au fost prezenţi în paginile „Adevărul" odată cu lansarea colecţiei de lux „William Shakespeare".

Ţigla de pe Evanghelică, simbolul premiilor

Laureaţii au primit premii în bani, între 600 şi 1000 de lei fiecare,  diplome şi, simbolic, câte o ţiglă de pe vechiul acoperiş al Bisericii Evanghelice, distrus în incendiul din 11 iunie 2007. Ţiglele, încă înnegrite de fum, au fost inscripţionate cu sigla ediţiei din acest an al Premiilor Municipiului Bistriţa, dar şi cu data sfinţirii noilor clopote, 11 octombrie 2009. Valoarea totală a premiilor acordate este de 62 000 de lei.

Elevii, mândria municipiului

Mai mult de jumătate dintre premii s-au acordat elevilor şi studenţilor  bistriţeni care au obţinut rezultate la olimpiadele naţionale, în diverse domenii. Pste 40 de olimpici au urcat pe scenă şi au mulţumit celor care i-au pregătit. „Spre mulţumirea mea, tânăra generaţie ne reprezintă cu succes", a spus primarul municipiului, Ovidiu Creţu. Alte premii s-au acordat unor artişti plastici, scriitori şi  inventatori

No title

Anita Hartig (soprană): „Uneori avem momente în care credem că nu suntem făcuţi pentru asta, în care avem pretenţii prea mari de la noi. Suntem destul de labili şi sensibili şi avem nevoie de aprecieri, iar aplauzele sunt o mângâiere pentru noi". 

No title

Bernardette Szocz (campioană tenis de masă): „ Joc fără frică şi sunt foarte serioasă în ceea ce fac. Nu mă las bătută, lupt până la capăt".

Rareş Moldovan (campion dans sportiv): „E ca în filme. Când intru pe ring mă iau toţi fiorii. Nu mai îmi pasă de nimic. De fapt, oricum mie de obicei îmi pasă numai de dans".

No title
No title

Adrian Solcan (delegat ONU): „Pe parcursul acestui an în care voi fi delegat la ONU va trebui să am o serie de întâlniri cu tineri, să le aflu problemele şi împreună cu ei să formulez un mesaj pentru ONU".

Laura Avram (campioană la go): „Mi se pare fascinant  că poţi să stai patru ore la tabla de joc să faci calcule. În plus niciodată un meci nu se repetă, variantele de joc sunt mereu altele, nu ai cum să te plictiseşti".

image
Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite