Căpitanul Oţelului Galaţi, Sergiu Costin, personaj de carte la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Costin, căpitanul Oţelului Galaţi, a devenit personaj de carte la Bistriţa, oraşul său natal. Jurnalistul Vasile Jimborean şi-a lansat miercuri cartea „Campioni şi Căpitani", în care unul dintre cele patru personaje este Sergiu Costin.

Cartea „Campioni şi Căpitani" a 16-a scrisă de Vasile Jimboreanu îl are în prim-plan pe jucătorul de fotbal Sergiu Costin, fost jucător al Gloriei Bistriţa şi în prezent campion al României cu Oţelul Galaţi. Singurul fotbalist bistriţean care în perioada postdecembristă a câştigat Campionatul României a fost prezent la lansarea volumului şi a recunoscut că nu a mai fost atât de emoţionat de foarte mult timp.

„Nu am crezut niciodată că voi ajunge în această ipostază. E emoţionant şi e mult mai uşor pe teren decât să vorbesc în faţa unor oameni veniţi la lansarea unei cărţi despre mine. Sunt onorat şi o astfel de carte îmi dă un impuls să merg mai departe. Şi trebuie să recunosc că e mai uşor de dat autografe pe tricouri decât pe cărţi", susţine fotbalistul bistriţean.

Despre proiectul lui Vasile Jimboreanu a aflat în această vară, la sfârşitul campionatului şi spune că a fost luat prin surprindere. „Mă întrebam ce am făcut să merit să fiu personaj de carte, dar nea' Jimmi mi-a spus că postura de căpitan al Campioanei României l-a determinat să mă includă în carte. În acel moment nu câştigasem Supercupa şi el a zis că are încredere în mine «Să nu îmi strici cartea, trebuie să câştigi şi Supercupa», au fost cuvintele lui de atunci şi am reuşit să facem şi acest lucru", a declarat Costin pentru Adevărul.

Alături de el în carte mai este un capitol dedicat şi verişoarei sale, Mihaela Şteff, fosta campionaă mondială şi europeană la tenis de masă. Celelalte două personaje sunt Carmen Mican, fostă câştigătoare a Cupei Oraşelor la handbal cu Silcotub Zalău şi Monica Lăzăruţ, una dintre cele mai mari schioare ale României, stabilită în prezent în Germania.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite