Canicula a băgat în spital patru bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au ajuns, în ultimele două zile, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud cu probleme medicale cauzate de caniculă, două leşinând din cauza temperaturilor ridicate, iar alte două făcând insolaţie.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Gabriela Remeş, a declarat, miercuri, 20 iunie, pentru Mediafax, că marţi, 19 iunie, s-a prezentat la spital o persoană care leşinase din cauza căldurii, iar miercuri au ajuns la unitatea medicală două persoane care au făcut insolaţie şi o alta căreia i s-a făcut rău. "Avem deja pacienţi care suferă din cauza căldurii. Marţi a fost o persoană cu lipotimie, iar miercuri încă trei. Două care au făcut insolaţie în urma expunerii îndelungate la soare, iar alta care leşinase din acelaşi motiv", a spus Remeş.

Potrivit sursei citate, toţi pacienţii au fost trataţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi nu a fost nevoie de internarea lor.

Şeful staţiei Meteo Bistriţa, Aurel Marcu, a declarat că în cursul zilei de marţi mercurul a arătat 32,8 grade Celsius, iar miercuri la prânz temperatura a depăşit 31 de grade Celsius, dar există şanse să crească şi mai mult în jurul orei 16.00. "În plus, miercuri avem şi indicele temperatură-umezeală (ITU) de 77,90. Dacă va ajunge la 80, se creează un disconfort termic accentuat", a declarat Marcu.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de caniculă pentru toată ţara, valabilă de miercuri până vineri, când temperaturile vor ajunge până la 37 de grade în sud şi sud-est, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 în mai multe zone.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite