Bistriţa : Elevii bistriţeni îşi etalează cunoştinţele de franceză şi spaniolă la "Cangurul Lingvist"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa :  Elevii bistriţeni îşi etalează cunoştinţele de franceză şi spaniolă la "Cangurul Lingvist"
Bistriţa : Elevii bistriţeni îşi etalează cunoştinţele de franceză şi spaniolă la "Cangurul Lingvist"

Participanţii la secţiunea franceză-spaniolă a competiţiei "Cangurul Lingvist", elevi  în clasele III-XII, susţin vineri testele pentru acest concurs. Examenul va avea loc în şcolile unde aceştia  învaţă.

Elevii din Bistriţa-Năsăud înscrişi la concursul naţional "Cangurul lingvist" vor susţine vineri  teste în limba franceză sau spaniolă. Aceştia vor trebui să demonstreze cât de bine cunosc una dintre aceste două limbi, completând un test grilă cu 50 de întrebări care au grade progresive de dificultate în doar 60 de minute. În această secţiune a competiţiei concurează în acest an aproape 40.000 de elevi de la 900 de şcoli din ţară.

Organizatorii  recomandă participarea la acest gen de concursuri pentru că antrenează cunostinţele de limbă,civilizaţie şi cultură generală. În plus pune în valoare perspicacitatea, viteza de reacţie, spiritul ludic, intuiţia şi creativitatea.
Elevi care participă sunt recompensaţi cu diplome şi reviste „Cangurul“, chiar dacă nu obţin punctaje maxime, iar câştigătorii la nivel de şcoală primesc ca premiu câteva cărţi.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite