Câini comunitari împuşcaţi din maşină pe străzile Bistriţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câini comunitari. Arhivă
Câini comunitari. Arhivă

Poliţia Locală Bistriţa a început, marţi, o anchetă să afle identitatea unor persoane care au tras, luni, cu arma, dintr-o maşină, în mai mulţi câini comunitari, reuşind să împuşte două animale, din care unul a decedat.

Poliţiştii locali au fost sesizaţi că luni, în jurul orei 17.00, dintr-o maşină de culoare albă s-au tras focuri de armă asupra unui grup de câini comunitari. Unul a fost împuşcat în cap, iar altul a fost rănit grav la gât şi spate. Câinele împuşcat în cap a fost luat de proprietara unui depozit din zonă şi dus la medicul veterinar, dar acesta nu a putut fi salvat.

Potrivit şefului Poliţiei Locale Bistriţa, Florin Frandeş, ancheta începută în acest caz a scos la iveală faptul că persoanele care au împuşcat câinii se aflau într-o maşină de culoare albă, înmatriculată în Bucureşti.

Un paznic care a auzit împuşcăturile le-a declarat poliţiştilor că nu a putut vedea numărul de înmatriculare al maşinii din care s-a tras deoarece se afla în spatele clădirii şi a ajuns la locul faptei prea târziu.

"Pe imaginile camerelor de supraveghere existente în zona respectivă, unde se află şi o piaţă, nu a fost identificat niciun autoturism care să corespundă descrierii, dar în urma analizelor efectuate s-a stabilit că focurile de armă, în număr de trei, au fost trase dintr-un pistol cu aer comprimat”, a declarat Florin Frandeş, citat de Mediafax.

El a spus că poliţiştii vor verifica şi camerele de supraveghere ale unei firme de panificaţie din zonă, pentru a încerca să descopere date noi.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a declarat că, deşi în oraş sunt mulţi câini comunitari, nu este de acord cu acte de barbarism.

"Nu mi se pare în regulă ca cineva să vină să tragă cu arma pe străzile din Bistriţa şi nici să omoare câini în felul acesta", a declarat Creţu.

Primarul a spus că a cerut Poliţiei Locale să facă tot ce este posibil ca să afle identitatea persoanelor care au tras cu arma după câini.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite