Burse de 500 de lei lunar pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bistriţeni, studenţi în anul I la facultăţi din Cluj -Napoca, vor primi, de luna aceasta, din partea Primăriei, suma de câte 500 de lei pentru fiecare an de facultate. Raoul Chiş şi Iohana Hosz sunt cei doi beneficiari ai  Bursei Nosa, oferită lunar de către Primăria Bistriţa

Raoul Chiş şi Iohana Hosz sunt cei doi tineri selectaţi pentru a primi Bursa Nosa. Acşetia au participat la un concurs de dosare alături de alţi şase candidaţi  pentru bursele de merit oferite de către Primăria Bistriţa.

500 de lei în fiecare lună

Ce doi vor primi lunar  câte 500 de lei, pe toată perioada anilor de facultate, până la obţinerea licenţei. Ambii studenţi de anul acesta sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, promoţia 2009 şi urmează o specializare la Cluj-Napoca. Raoul este student la Facultatea de Matematică şi Informatică, iar Iohana la cea de Litere, ambele din cadrul Universităţii Babeş- Bolyai.

Anual, municipalitatea organizează o selecţie a elevilor bistriţeni care au obsolvit unul din liceele sau grupurile şcolare din oraş. Pe baza unor punctaje pe care aceştia le obţin din performaneţel şcolare, doi tineri primesc o bursă de merit pe toată durata definitivării studiilor superioare. Beneficiarii „Bursei Nosa" participă, ulterior, la diverse acţiuni organizate de primărie şi se pot implica activ în proiectele care îi vizează pe tinerii oraşului.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite