Bistriţa : Bugetarii din Bistriţa au spart greva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Bugetarii din Bistriţa au spart greva
Bistriţa : Bugetarii din Bistriţa au spart greva

Două treimi din personalul spitalelor şi 80 la sută dintre profesori au protestat serios azi. Poliţiştii, Prefectura şi Consiliul Judeţean s-au solidarizat mai mult cu ideea unei greve generale.

Bilanţul grevei de o zi se numără în banderole albe, ghişee închise dar funcţionale şi încă o zi liberă pentru elevii bistriţeni. Angajaţii din Prefectură au muncit ca într-o zi normală, iar cei din Consiliul Judeţean au făcut grevă japoneză. Două treimi din personalul angajat în spitalele din Năsăud, Beclean şi Bistriţa au asigurat doar serviciile de urgenţă şi tratamentul bolnavilor internaţi. Aproape 80 la sută dintre profesori nu au intrat în clase astăzi, iar la Finanţe şi Casa de Pensii ghişeele au fost deschise doar pentru urgenţe.

80 la sută dintre profesori, în grevă

Potrivit liderului sindical al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Bistriţa-Năsăud, Titu Rauca, aproximativ 80% dintre profesorii bistriţeni nu au intrat în sălile de curs, astăzi. „Copiii au stat acasă. Aproape 80 la sută dintre profesori au făcut grevă. De mâine, revenim la activitatea normală, iar miercuri, vom protesta la Bucureşti“, a declarat Rauca. Cei mai fericiţi au fost elevii, care ştiau, încă de săptămâna trecută, că vor avea un weekend prelungit. „Noi ştiam de joi că astăzi nu mergem la şcoală că e grevă. Mi-a prins bine ziua liberă că aveam de făcut un proiect“, spune Vlad Tomiţă, elev în clasa a VIII-a.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite