Bistriţa : Buchetele pentru şcoală se vând la promoţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa :  Buchetele pentru şcoală se vând la promoţii
Bistriţa : Buchetele pentru şcoală se vând la promoţii

Comercianţii de flori taie din preţurile la buchetele pentru 14 septembrie.Elevii îşi obligă părinţii să cumpere cele mai fandosite flori pentru prima zi de şcoală

Afacerile cu flori la început de an şcolar nu mai sunt la fel de profitabile. Pentru că marfa se trece greu, părinţii nu mai au atâţia bani, iar concurenţa este acerbă, preţul florilor pentru prima zi de şcoală au scăzut cu ceva lei.   Buchetele pentru diriginţi- din flori de import- se cumpără la preţuri promoţionale, în timp ce florile de grădină, de două ori mai ieftine, ajung doar în buchetele pentru educatoare.

Promoţii pe timp de criză

Comercianţii de flori din piaţa Decebal au  ieftinit florile, cu o zi înainte de începerea şcolii. Margheta Adam vinde flori de 13 ani în piaţă şi spune că nu se aşteaptă ca astăzi şi mâine afacerea să meargă ca în anii trecuţi. „Preţurile la flori sunt mai mici decât de obicei, dar, cu criza asta, nu cred că o să se cumpere aşa de mult. Uitaţi, avem crini imperiali împachetaţi la 12 lei sau trandafir înpachetat la 7 lei. Gherbera ambalată costă 10 lei în buchet  şi mai lăsăm şi din preţ, numai să vindem”, spune femeia. Florile sunt aduse din Olanda şi Ungaria, iar decât să rămână cu ele, speculanţii le vând la subpreţ. Ghiţă Horvat are şi o ofertă: dă orice buchet - fie de crini, gherbera sau trandafir -  cu doar 9 lei. Stă la intrarea în piaţă şi ademeneşte cumpărătorii cu o pnacardă de carton pe care scrie „ofertă”. „Păi ce să fac cu ele? Le-am adus din Ungaria şi trebuie să le vând şi mai ieftine, că nu am ce face”, recunoaşte comerciantul.

Florile de grădină, doar pentru educatoare

Iacob Zegeran este producător şi vinde buchete cu flori de grădină, în Piaţa Decebal. „Lumea nu cumpără flori de grădină pentru prima zi de şcoală. Le este ruşine să ducă buchete din acestea, nu pentru că nu ar fi frumoase, ci pentru că sunt ieftine. Cei care mai cumpără, totuşi, sunt pensioanrii sau părinţii care au copii la creşe sau grădiniţe”, spune omul.  Un buchet asortat din flori de grădină nu trece de 5 lei, iar firele de dalii costă 10 lei.Şi părinţii bistriţeni recunosc că au copii care fac mofturi la florile de început de an. „Fetiţa mea e în clasa a IV-a şi, de o săptămână, mă tot bate la cap să îi iau cel mai frumos buchet pentru învăţătoare. Degeaba îi explic că nu o să mai ştie învăţătoarea cine ce fel de flori i-a dat, nici nu vrea să audă. Dau şi 30 de lei pentru florile de început de şcoală”, spune o mămică de 37 de ani.

Sfaturi utile

-    Pentru a evita aglomeraţia de mâine, daţi o tură prin piaţă astăzi.
-    Nu vă lăsaţi amăgiţi, totuşi, de preţurile mici la flori şi aveţi grijă ca buchetele să nu fie trecute.
-    Nu cumpăraţi cele mai scumpe flori pentru copii. La grămadă, florile sunt toate la fel de frumose, iar gestul e mai important decât valoarea buchetului

Câţi bani cheltuiţi pentru florile de început de şcoală?

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite