Botiş: „Ridicaţi-vă voi, cei care aţi lenevit şi munciţi, căci răsplata voastră va fi bunăstarea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii i-a apostrofat astăzi pe liderii de sindicat care participau  la un miting în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, îndreptat împotriva Noului Cod al Muncii şi le-a reproşat că nu informează corect membrii de sindicat pentru că se tem de concurenţă.

Însoţit de prefectul Cristian Florian ministrul muncii, Ioan Botiş a coborât în mijlocul celor 150 de sindicalişti din mai multe central sindicale, aflaţi la ora 16,00 în piaţa prefecturii şi timp de o jumătate de oră a încercat să le demonstreze că protestul lor este inutil:„Codul acesta al muncii, ca să mă exprim crestineşte spune în felul următor: Ridicaţi-vă voi, cei care aţi lenevit şi munciţi, căci răsplata voastră va fi bunăstarea- asta spune Codul, aşa ca să dau o traducere creştinească", a mai spus Botiş.  „Aceşti oameni care au loc de muncă, ei muncesc, ei sunt contributori, ei ţin societatea asta în spate şi spun că noul cod al muncii trebuie s-i aducă pe cei leneşi la muncă. Şi asta face. Nu ştiu dacă sunt manipulaţi. Liderii sidicali, unii dintre ei pot să facă şi lucrul acesta, să nu informeze corect, pentru că eu dacă eram lider sindical m-aş fi întâlnit cu oamenii şi aş fi discutat. «Uite, asta este codul muncii cu avantaje şi dezavantaje şi ceea ce a propus guvernul, mergem să ne batem cu ei sau nu?»" a mai afirmat ministrul Muncii.

Botiş i-a acuzat pe liderii de sindicat că se tem de concurenţa pe care o deschide noul cod: „Pe actualul cod dacă avem într-o unitate un lider sindical, salariaţii nu mai pot avea alt reprezentant. Or, eu am modificat acest lucru şi în momentul acesta, dacă va trece codul în forma aceasta şi salariaţii pot să îşi negocieze un contract de muncă. Şi au concurenţă, acesta e adevărul, sindicatul ca avea concurenţă, acum, în unităţi", a mai spus Botiş.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite