Bistriţenii vor avea parcări cu plată prin SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxa de parcare va putea fi achitată telefonic
Taxa de parcare va putea fi achitată telefonic

Primăria Bistriţa a achiziţionat patru parcometre cu opţiunea de plată prin SMS. Cele patru aparate de taxat vor fi instalate în zonele centrale şi vor fi operaţionale la începutul lunii februarie

Şoferii bistriţeni îşi vor putea plăti, în curând, locul de parcare prin SMS. Patru taxatoare cu sistem de activare prin SMS urmează să fie recepţionate zilele acestea de către Primăria Bistriţa. Parcometrele au costat aproximativ 50 000 de lei şi vor fi amplasate în zonele centrale ale municipiului. Strada Dornei şi Piaţa Centrală vor fi primele zone de parcare cu plată prin SMS. Aparatele de taxat vor afişa pe display instrucţiunile pentru cei care vor să achite taxa de parcare printr-un mesaj telefonic. După trimiterea mesajului, aparatul va elibera tichetul de parcare.

Abonamentul, preferabil pentru riverani

Plata va fi inclusă în factura telefonică, iar municipalitatea va încasa banii de la compania de telefonie mobilă. Bistriţenii vor fi taxaţi cu 1 leu pentru o oră de staţionare, cu 5 lei pentru un tichet valabil o zi şi cu 0,5 lei pentru o jumătate de ora. Abonamentele sunt preferabile bistriţenilor care locuiesc în zona centrală sau au activităţi de zic cu zi în aceste locaţii. Posesorii de automobile pot saă-şi facă abonamente lunare cu 30 de lei, sau să achite integral taxa de parcare pe un an, în valoare de 120 de lei.

Vor funţiona  din februarie

Taxatoarele vor fi amplasate în oraş în următoarele două săptămâni. Luna ianuarie va fi una de acomodare şi perfectare. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa a declarat că parcometrele vor fi, cel mai probabil, funcţionale la începutul lunii februarie. „Vom anunţa din timp când vor fi operaţionale şi obligatorii. Omului i se va spune ce trebuie să facă, astfel încât să nu fie mare filosofie", a msi spus Mihai Ruşti. În această perioadă, primăria va perfacta şi un contract cu fimele de telefonie mobilă. 

Ideea se va extinde

După acomodarea cu primele patru aparate de taxat, municipalitarea are de gând să extindă, treptat, acest sistem de taxare în mai multe zone din oraş. Piaţa Petru Rareş (parcarea de la Hotelul Coroana de Aur), Piaţa Unirii (în faţa Bisericii de la Coroana), Strada 1 Decembrie (în faţa Serviciului Paşapoarte), Strada Dornei, Strada Gheorghe Şincai, Piaţa Centrală, Piaţa Mihai Eminescu, Bulevardul Decebal, Strada Cuza Vodă şi calea Moldovei. Unii şoferii bistriţeni cred că aparatele de taxat cu plată prin SMS sunt oportune pentru că îi scapă de grija fiselor. „Mi se pare o ideea bună. Să achiţi factura la sfârşitul lunii şi să nu te mai scotoceşti prin buzunare după bani mărunţi, de fiecare dată când vrei să parchezi", spune Marcel Ilovan, un şofer în vârstă  de 34 de ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite