Bistriţenii stau la coadă să-şi caseze maşinile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni sunt pe listele de aşteptare a tichetelor valorice. Şoferii stau la coadă ca să-şi caseze maşinile la cele două societăţi care se ocupă de programul „Rabla" din Bistriţa, „Redivivus" şi „Remat". Administratorii acestora spun că zilnic primesc zeci de telefoane de la bistriţeni şi că următoarea tranşă de tichete, a cincea la rând, este aşteptată să sosească după Paşte.

Directorul executiv al societăţii „Redivivus", Dumitru Buhai, afirmă că are o listă de aşteptare cu 100 de bistriţeni care vor să-şi cumpere maşini noi prin programul „Rabla". „Tichetele se vând ca pâinea caldă. O tranşă de astfel de bilete valorice s-a epuizat la noi în nici două zile. Cei 100 de bistriţeni de pe listă şi-au adus deja autovehiculele la noi şi aşteaptă să-i anunţăm când vor sosi tichetele. Până acum, prin acest program am casat în jur de 400 de maşini", declară Buhai. La cealaltă societate colectoare din Bistriţa, „Remat", economistul Aurelia Busuioc declară că foarte multă lume se interesează când sosesc tichetele valorice şi că, din ce ştie, acestea s-ar putea să ajungă doar după sărbătorile pascale. „Noi nu am făcut o listă. Cine vine şi vrea să-şi dea maşina prin acest program, îl servim. La noi s-au casat circa 350 de autovehicule. Cam o sută de bistriţeni ne-au sunat să ne întrebe când să-şi aducă maşinile", adaugă Busuioc.

Zeci de telefoane pe zi

Nerăbdători să scape de maşinile vechi, bistriţenii înroşesc telefoanele. Zilnic sună circa 30 de persoane numai la societatea „Redivivus". Unul dintre aceştia este şi pensionarul Ioan Mreneş din Bistriţa. Acesta şi-a dus Dacia de peste 20 de ani la casat doar ca să ia banii. „Suntem în vârstă, avem amândoi peste 80 de ani şi nu cred că o să ne mai cumpărăm maşină", spune soţia pensionarului. Din acest an, programul „Rabla" permite deţinătorului de tichet, care are o valoare de 3800 de lei, să opteze între vinderea lui şi folosirea banilor, respectiv achiziţionarea unei alte maşini noi de la un dealer auto din localitate, după ce face rost, printr-un împrumut bancar sau din alte surse, de o sumă consistentă la care să adauge cei 3800 de lei.

Şi-a casat maşina de 26 de ani

Ovidiu Herţa din comuna Romuli, brutar de meserie, şi-a predat astăzi maşina la una dintre societăţile care casează autovehicule în Bistriţa, „Redivivus". „Dacia mea, model 1300, are 26 ani, arată bine, dar mă lasă motorul. Trebuie să-mi cumpăr altă maşină. Mă gândesc să-mi iau una românească, o Dacie Logan sau Sandero, să văd ce îmi permite buzunarul", declară Herţa. Gestionarul de la „Redivivus", Ioan Stupinean, zice că oamenii aduc şi 30 maşini într-o singură zi.

La Bistriţa, peste 200 de persoane aşteaptă cu nerăbdare tichetele pentru a-şi procura maşini noi. Deocamdată, prin programul „Rabla" s-au casat peste 800 de autovehicule mai vechi de zece ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite