Bistriţenii stau buluc la ghişee pentru ajutorul de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoane cu venituri între 425 şi 615 lei dau iama la serviciul social. Angajaţii primăriei spun că au şi 400 de oameni pe zi şi că au prelungit programul cu publicul până la şase ore

Bistriţenii cu venituri între 425 şi 615 lei au aşteptat, până în ultimul moment, un verdict pentru a mai prinde subvenţiile de încălzire pentru luna noiembrie. Legea a intrat în vigoare abia vinerea trecută, iar de atunci, 900 de oameni au luat cu asalt ghişeul de la Serviciul Social de pe strada Dornei. În total, 7.800 de dosare au fost depuse până azi, pentru ajutoarele de încălzire pe gaz şi 745 pentru ajutorul de încălzire cu lemne.

Cereri cu sutele pentru ultimele zile

Radu Dreptate, consilier în cadrul Direcţiei Municipale de Servicii Sociale a primăriei, spune că oamenii au venit cu sutele ca să mai prindă ultimele zile în care pot beneficia de subvenţii pentru luna noiembrie. „Avem şi 300-400 de oameni pe zi. Am prelungit programul, că nu mai făceam faţă. Într-o zi, am avut un record de 6.000 de oameni la ghişee", spune Dreptate. Acesta adaugă că, până astăzi, a fost depuse 7.800 de cereri pentu ajutorul de încălzire pe gaz  şi alte 745 pentru încălzirea cu lemne. „Subvenţia minimă  pentru gaz este de 19 lei, iar cea maximă de 262 de lei. Pentru ajutorul pe lemne, minimul acordat este de 16 lei , iar maximul de 54 de lei", afirmă consilierul.

Ultimii beneficiari se mulţumesc cu oricât

Ştefan Jarda este un pensionar de 73 de ani din Bistriţa, care, azi- dimineaţă, a venit să îşi depună actele pentru ajutorul de încălzire. „Împreună cu soţia, din pensie, adunăm 1.500 de lei. E a zecea oară când vin la sediu să îmi depun actele, că nu se ştia dacă sunt sau nu beneficiar. Anul trecut am avut 50 de lei ajutor. Nu sunt bani mulţi, dar ne ajută. În fiecare lună plătim pe întreţinere 800 de lei", spune pensionarul. Şi Maria Marica, o pensionară de 72 de ani, crede că orice ajutor e bine-venit. „Am primit acuma hârtia şi am subvenţie de 87 de lei. E bine şi atât, decât nimic", spune femeia.

Majoritatea beneficiarilor au venituri sub 425 de lei

În jur de 6.500 de beneficiari ai ajutoarelor de încălzire nu au venituri mai mari de 425 de lei pe mebru de familie.  Anul trecut, pe tot sezonul au fost aproximativ 9.800 de beneficiari. Estimările pentru acest an se situează la 7.900 de beneficiari. Dosarele pentru subvenţii se pot depune mâine, până la ora 13.00, dar şi luni, până la ora 16.00, la sediul social de pe strada Dornei, nr. 12.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite