Bistriţenii îşi vând pe internet şi haina de pe ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe internet oamenii vând şi rochii de mireasă sau goblenuri pentru câţiva bănuţi. Criza de bani îi face pe oameni să vândă, în ultimele două luni, tot felul de obiecte de prin casă

Nimic nu se pierde totul se vinde, pare să fie dictonul după care se ghidează bistriţenii care publică anunţuri de mica publicitate pe internet. Aşa se face că, site-urile de specialitate adună oferte de vânzare de tot soiul. Bistriţenii scot la mezat de la sute de kilograme de nuci, până la pachete de cafea de import, rochii de mireasă sau goblenuri.

Nucile se vând la sute de kilograme

Cornel Galben este un bistriţean din Mureşenii Bârgăului care a publicat un anunţ de vânzare de nuci. Omul lucrează în construcţii, iar , dacă natura l-a fericit cu o jumătate de tonă de producţie, s-a gândit că e păcat să nu facă şi bani din asta. „Am strâns vreo 500 de kilograme de nuci, anul acesta. „Cer 6 lei pe kilogram ,dar nu am vândut mult. Dacă nu se trec, le spargem şi vindem miezul cu 15 lei pe kilogram. Avem nevoie de bani şi de asta am dat anunţul", spune bistriţeanul. Şi Veronica Filip, o bistriţeancă din Prundu Bârgăului spune că a ajuns să vândă goblenuri, tot din lipsă de bani. „Am vreo 12 goblenuri. Preţurile diferă în funcţie de model, de dimensiune. Costă de la 25 de lei la 1.398 de lei", spune femeia, care a pus un anunţ de vânzare pe site-ul tocmai.ro, pentru a mai „face un ban", aşa cum însăşi recunoaşte.

Rochia de mireasă o investiţie recuperabilă

Cristina Ardelean  s-a gândit că şi închirierea sau vânzarea unei rochii de mireasă te poate scoate din ananghie. „Am dat un anuţ de închiriere sau de vânzare. La închiriat rochia o dau cu 500 de lei, la vânzare, cu 1.500. Am cumpărat-o din Cluj şi e de firmă. Unul din motive le pentru care am decis să o scot la vânzare a fost şi lipsa banilor", admite tânăra. „În magazine închiriatul costă 700 de lei", spune Cristina, care a făcut un studiu de piaţă, înainte de propune un preţ pentru rochia ei de mireasă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite