Bistriţenii nu vor plăti mai mult iarna acesta la încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţenii care se încălzesc cu centrale termice trebuie să se aştepte anul acestla facturi asemănătoare cu cele de iarna trecută, deoarece preţul gazului nu s-a schimbat din iulie 2009.

În proporţie de 90% bistriţenii folosesc centrale termice de apartament pentru a se încălzi iarna, iar facturile acestora diferă de la o familie la alta în funcţie de cât de mult dau drumul la căldură.

Potrivit reprezentanţilor E-On Gaz, costul mediu al unei facturi în ianuarie 2011 a fost de 108 lei, mai mic decât în 2009. „În funcţie de consumul mediu anual, consumatorii casnici se încadrează în categoriile B1 - consum  de până la 23,25 MWh şi B2- consumul anual  cuprins între 23,26 MWh şi 116,28 MWh. Majoritatea consumatorilor casnici se încadrează în categoria B1.În luna ianuarie a anului 2010, valoarea medie a facturii reprezentând consumul mediu de gaze naturale înregistrat de un client din categoria B1 a fost de aproximativ 160 lei. Pentru aceeaşi lună a anului curent, valoarea medie a facturii a fost de aproximativ 108 lei", transmite Oana Trandafir, purtătorul de cuvânt al E-On România. În cazul în care nu vom avea parte de o iarnă mai friguroasă decât anul trecut, costurile cu încălzirea vor rămâne aceleaşi.

Persoanele care au încălzire pe lemne plătesc între 500 şi 1000 de lei pentru o iarnă. „Cei care doresc să cumpere lemnul pentru foc direct de pe teren în achiziţionează cu 90 de lei metrul cub, dar dacă vor s le fie adus acasă poate ajunge până la 150 de lei, diferenţa fiind transportul. În medie bistriţenii cumpără în jur 5 metri cubi de lemn pe iarnă", explică Adriana Bartha, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud

Reprezentanţii E-On Gaz recomandă bistriţenilor ca pentru o economisire de până la 40% a costurilor de încălzire să-şi izoleze termic locuinţele.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite