Bistriţenii, momiţi cu bani să înfrumuseţeze oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria îi premiează cu sume între 150 şi 500 de lei pe locuitorii gospodari ai oraşului. Premiile se acordă pentru cei care au cele mai frumoase balcoane şi grădini, sedii  comerciale sau administrative

 Consilierii locali au aprobat în şedinţa de ieri premiile pentru câştigătorii concursului „Bistriţa- oraş verde", iniţiat de primărie. Participanţii care se înscriu, de luna viitoare, la competiţia pentru desemnarea celor mai frumoase grădini,  balcoane , spaţii comerciale, şcoli sau cele mai gospodărite asociaţii de proprietari şi vor fi declaraţi câştigători primesc  între 150 şi 500 de lei. Înscrierile în concurs se fac de luna viitoare, iar premierea concurenţilor este programată în luna octombrie.

  Condiţii de participare

 Fiecare candidat trebuie să realizeze un portofoliu de fotografii, care va fi postat   şi pe site-ul primăriei, pentru a putea fi votat public.  Votul public reprezintă 25% din punctajul final al candidatului. După această etapă, participanţii vor fi evaluaţi de o echipă de specialitate. „Din comisie vor face parte membrii de la Urbanism, Poliţia Comunitară, Spaţii verzi", spune purtătorul de cuvânt al primăriei, Mihai Ruşti. Înscrierile se deschid de la începutul lunii iulie şi se încheie în septembrie. În fişele evaluatorilor vor fi punctate grădinile sau balcoanele cu mai multe specii de plante, dar şi modul de decorare al acestora. Asociaţiile de proprietari vor fi evaluate după aspectul gardului viu, al gazonului şi al aleilor dintre blocuri. Concurenţii vor fi depunctacţi dacă au obiecte depozitate inestetic în balcoane sau dacă au construcţii ridicate fără aprobare. De asemenea, firmele care se înscriu în concurs vor fi descalificate dacă nu au contracte de salubrizare la zi. Trei câştigători vor fi desemnaţi pentru fiecare secţiune din concurs. Premiile constă în bani şi pornesc de la 150 de lei, pentru locul III şi ajung la 300 pentru cei clasaţi pe locurile secundare . Premiiile I sunt în valoare de 500 de lei.

Bistriţenii, încântaţi de idee

Dorina Drăgan, o pensionară de 81 de ani de pe strada Crişan, spune că un astfel de concurs  este bine-venit în oraş. „Şi eu am grădină şi o îngrijesc de când mă ştiu. Mai greu că acum nu mă pot ocupa de ea aşa de mult, dar mereu mi-au plăcut florile.  E bine  că primăria încurajează curăţenia şi îngrijirea caselor din oraş. O casă arată cu totul altfel dacă are o grădină frumoasă şi schimbă şi aspectul oraşului", spune femeia. Primarul Ovidiu Creţu crede şi el că oamenii trebuie motivaţi să păstreze oraşul curat. „Considerăm că prin stabilirea unor măsuri pentru organizarea acestor concursuri vom putea antrena toţi cetăţenii municipiului Bistriţa şi vom reuşi astfel o continuare a activităţilor de curăţenie şi înfrumuseţare a oraşului în care trăim. Sperăm că acordarea unor premii câştigătorilor va trezi interesul cetăţenilor pentru asigurarea unui aspect cât mai curat şi mai estetic clădirilor în care locuiesc dar şi spaţiului aferent acestor clădiri", spune primarul. De altfel, municipalitatea a primit, anul trecut, titlul de Primărie Verde pentru demersurile făcute în extinderea şi întreţinerea spaţiilor verzi din oraş.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite