Bistriţa : Bistriţenii s-au întâlnit cu Femeia Păianjen şi cu Alladin- Galerie foto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Bistriţenii s-au întâlnit cu Femeia Păianjen şi cu Alladin- Galerie foto
Bistriţa : Bistriţenii s-au întâlnit cu Femeia Păianjen şi cu Alladin- Galerie foto

Circul Praga şi-a făcut numărul aseară, în cortul din Poligon. Zeci de bistriţeni s-au adunat, aseară, în cortul din Poligon, pentru a urmări numere de iluzionism, acrobaţii şi jonglerii

Aseară, zeci de părinţi bistriţeni au renunţat la siesta de vineri după- masa şi au ales, în schimb, pop-corn-ul, vata pe băţ, animăluţele din baloane, jongleriile, acrobaţiile şi iluzionismul. Nu atât pentru ei, cât pentru copiii lor care au ţinut neapărat să fie duşi la circ. La intrare i-a întâmpinat Iren, o tânără care uimeşte prin repeziciunea şi îndemânarea cu care construieşte acele figurine din baloane după care copiii sunt înnebuniţi. Iren Focze are 28 de ani şi s-a născut la circ. De când se ştie, a trăit printre jongleri, clovni , acrobaţi şi dresori.  Atât mama cât şi tatăl ei au fost oameni ai circului, iar ea continuă tradiţia şi prin fiul ei, David Alexander, care are patru ani, şi, de când a învăţat să meargă în picioare, a intrat în arenă.

Dincolo de iluzionism

Deşi mulţi s-ar atepta ca viaţa unui om de la circ să fie foarte ciudată şi palpitantă, Iren spune contrariul. „Multă lume, când află că eşti de la circ, se aşteaptă să fii mai ciudat, mai aparte. Dar eu cred că suntem şi noi ca şi restul oamenilor”, spune ea. De altfel, se fereşte să dezvăluie că lucrează la circ, când iese în lume. Şi nici nu prea are ocazia să facă acest lucru, pentru că e greu să-ţi faci faci prieteni când călătoreşti din oraş în oraş, stai într-un loc trei zile, timp în care eşti preocupat numai să-ţi faci numărul. Mersul pe bicicletă cu o roată, iluzionismul şi multe altele sunt lucruri pe care Iren le-a prezentat publicului de-a lungul anilor.

O familie de acrobaţi şi dresori

După simpaticele figurine făcute de Iren cu baloanele, micuţii s-au minunat de giumbuşlucurile clovnului, de jonglerii, un număr de dresură cu căţeluşi, acrobaţiile Femeii Păianjen,  dar şi o animaţie după povestea lui Alladin. Toate acestea au fost puse în scenă de circul Praga, care şi-a instalat cortul imens de spectacol şi rulotele la Bistriţa, încă de joi. „A fost obligatoriu să venim la circ în seara asta. De când a aflat că e circul în oraş, n-am mai putut să scap fără să-l aduc şi pe el. I-au plăcut mai ales căţeluşii. Asta e bucuria lui, să vadă animalele”, spune Ioana Trifan, o mămică din Bistriţa, care a venit la spectacol cu băieţelul ei de şase ani, Răzvan.

 Circul Praga va mai sta la Bistriţa până duminică. În ceea ce priveşte istoricul lui, site-ul oficial al circului spune că a fost înfiinţat în 1824 de către o familie de acrobaţi şi dresori, care mergeau prin bâlciuri şi târguri şi evoluau într-un program de 20 de minute, timp în care banii se adunau într-un joben de la spectatorii strânşi în jurul scenei improvizate.          

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite