Bistriţa : Bistriţenii nu ţin cu dinţii de un loc de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Bistriţenii nu ţin cu dinţii de un loc de parcare
Bistriţa : Bistriţenii nu ţin cu dinţii de un loc de parcare

Doar 70 la sută din locurile de parcare au fost închiriate la prima atribuire. Oamenilor nu le convine că şi alţii îşi pot parca maşina, timp de câteva ore, pe un loc plătit.

Prima sesiune de atribuire a parcărilor de domiciliu a fost sub aşteptările autorităţilor locale. Din cele 114 de locuri disponibile în zona Gării şi a Bulevardului Decebal, doar 79 au fost ocupate. Oamenii sunt nemulţumiţi de anumite prevederi stipulate în regulamentul de atribuire al parcărilor de reşedinţă şi au cam evitat să plătească un abonament pentru un loc în spatele blocului, ce poate fi ocupat, câteva ore pe zi, de orice maşină, pe gratis.

„Mi se pare nedrept acest regulament”

Ştefan Fazekaş este un pensionar de 73 de ani, care locuieşte pe strada Romană şi spune că oamenii au fost dezinteresaţi de prima atribuire a parcărilor de domiciului pentru că sunt nemulţumiţi de regulamentul votat de consilierii locali. „Am o părere foarte proastă despre acest regulament. Eu plătesc taxe pentru casă, pentru maşină şi acuma să mai dau bani şi pentru un loc de parcare? Noi, locatarii din zonă, am mai avut discuţii despre asta şi credem că totul este o jecmeneală în plus. Dar ce poţi să faci? Ei au cuţitul şi pâine, iar dacă nu te supui, apoi îţi găseşti maşina blocată şi iar trebuie să plăteşti”, crede omul. Acesta mai spune că o posibilă explicaţie a numărului redus de cereri de ieri este un fel al bistriţenilor de a-şi manifesta indignarea faţă de aceste prevederi. „Cred că este un fel de revoltă interioară. Omenii văd nedreptatea şi reacţionează cum pot. Nu cred că e nevoie de un loc plătit pentru a fi sigur că ai unde să laşi maşina. Eu stau de peste 20 de ani în blocul acesta şi parchez mereu în acelaşi loc. Cu vecinii, ne-am împărţit locurile de parcare”, mai explică pensionarul.

Parcarea asigurată doar 16 ore

Potrivit regulamentului de atribuire a pacrărilor de reşedinţă, locurile de parcare sunt asigurate 16 ore, de după-masă şi până dimineaţa. Totuşi, „deţinătorul unui abonament va putea folosi parcarea şi între orele 08.00 şi 15.30, fără să achite o taxă suplimentară, dar în cazul în care parcarea rămâne liberă, aceasta poate fi folosită de o altă persoană, până la ora 15.30”. Practic, până după-masă, oricine poate parca pe un loc plătit, dacă locul de parcare nu este ocupat de proprietar. Ştefan Fazekaş spune că aici este o altă nedreptate mare. „Păi, dacă tot plătesc, măcar să îmi asigure parcare 24 de ore. Dacă vin de la ţară pe la ora 14.00, să zicem, şi găsesc locul ocupat, la fel şi celelalte locuri, ce fac? Aştept până la 15.30?”, se întreabă pragmatic bistriţeanul.

Săptămâna viitoare, a doua atribuire

Marţi, 15 septembrie, bistriţenii de pe străzile Cuza Vodă, Trandafirlor şi Arţarilor, vor putea să închiriere un loc de parcare. Proprietarii parcărilor de domiciliu trebuie să achite taxa de 100 de lei, pentru un an, în perioada 21 septembrie -1octombrie. Aceştia vor primi un aviz pe care trebuie să îl afişeze pe partea interioară a parbrizului maşinii. În municipiu, numărul parcărilor amenajate a ajuns la aproximativ 10.000. Numărul parcărilor de reşedinţă nu este stabilit deocamdată, reprezentanţii primăriei urmează să inventarieze toate locurile de parcare cu această destinaţie.

Sunteţi de acord să plătiţi pentru un loc de parcare la bloc?

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite