Bistriţa : Bistriţenii au dat iama pe măştile medicinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Bistriţenii au dat iama pe măştile medicinale
Bistriţa : Bistriţenii au dat iama pe măştile medicinale

Bistriţenii se dovedesc precauţi când vine vorba de sănătatea lor. Aceştia  şi-au procurat măşti medicinale de protecţie, determinând o criză de astfel de produse în farmaciile din Bistriţa. A doua tură de măşti medicinale se lasă aşteptate, însă furnizorii sunt în imposibilitatea de a onora comenzile farmaciilor


Stocurile de măşti medicinale de protecţie din farmaciile bistriţene au fost epuizate săptămâna trecută. Multe din farmacii se confruntă la ora actuală cu o problemă de aprovizionare. Măştile au dispărut din farmacii, deşi în judeţul Bistriţa Năsăud nu există nicio suspiciune de gripă nouă.

Ionel Vasile, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Bistriţa –Năsăud, spune că în unitatea sa măştile s-au trecut ca pâine caldă în prima zi când le-a pus în vânzare. „Joia trecută am adus 250 de bucăţi, pe care le-am vândut în câteva ore. Au venit persoane care au cumpărat câte 30 o dată. Din câte am înţeles, cumpărau pentru copiii lor şi pentru colegii de clasă ai acestora“, a adăugat farmacistul.

Farmaciştii bistriţeni au cerut furnizorilor încă o tranşă de măşti, însă nu le-au primit. „ Am cerut furnizorilor încă o tură de măşti, dar, deocamdată, mi s-a spus să aştept,  deoarece au fost prinşi pe nepregătite şi nu mai astfel de produse pe stoc. Şi câte 20 de persoane vin într-o zi şi caută astfel de măşti, dar nu am de unde să le dau. Tot ce mai am pe stoc sunt măştile pentru personalul unităţii. Furnizorii au promis că în momentul în care vor reuşi să procure mă anunţă“,  a mai precizat Ionel Vasile.

Măştile o formă de protecţie

Oamenii consideră purtarea unei astfel  măşti o formă de protecţie împotriva virusului AH1N1. „I-am cumpărat fiului meu ca să o poarte la şcoală , sper că o poartă. M-am gândit că stă şase ore pe zi în colectivitatea şi mai bine să fim precauţi în această perioadă. Nu am auzit să existe în Bistriţa persoane contaminate cu gripa porcină, dar cred că această mască  poate să îl protejeze şi de o simplă răceală“, spune Marinela Muntean, o secretară în vârstă de 44 de ani.
Medicul Doina Petri, directorul adjunct din cadrul Direcţiei de Sănătatea Publică Bistriţa-Năsăud (DSP BN), este de părere că bistriţenii nu au exagerat cu procurarea de măşti medicinale. „Practic, în faţa oricărei persoane bolnave respirator trebuie să purtăm mască“,  a mai precizat medicul.
 
Recomadari DSP


Masca medicinală se poartă: pe faţa curată ,peste gură şi peste nas, la o distanţă cât mai mică de piele, o singură dată.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite