Bistriţa : Bistriţenii au sărbătorit Sfânta Marie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Bistriţenii au sărbătorit Sfânta Marie
Bistriţa : Bistriţenii au sărbătorit Sfânta Marie

Zeci de credincioşi bistriţeni au asistat, în această dimineaţă, la slujba religioasă cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Bisericile din oraş au fost neîncăpătoare, aşa că mulţi bistriţeni au ascultat slujba de afară. La biserica de la Coroana, cu hramul ʺIntrarea în Biserică a Maicii Domnului ʺ, câţiva zeci de enoriaşi au asistat la liturghia oficiată de patru preoţi

Creştinii ortodocşi serbează astăzi "Adormirea Maicii Domnului". Sărbătoarea marchează sfârşitul postului de două săptămâni, de la începutul lunii august şi este , totodată, o zi plină de obiceiuri şi semnificaţii în tradiţia populară. Bătrânii ştiu că, de Sfânta Marie, nu se organizează jocuri în sat, dar că după această zi, se pot organiza din nou nunţi. Tot în tradiţia românilor, astăzi, se mânâncă porumb fiert sau prăjit pe cărbuni, ca un fel de mâncare specific al acestei sărbători. Ziua de 15 august marchează începutul perioadei de semănături, dar şi de cules a mierii din stupi şi faguri. Cu ocazia acestei sărbători, fetele tinere culeg flori de busuioc şi curăţă icoanele cu ele, pentru a avea noroc în dragoste.

Ziua de 15 august este şi  Ziua Marinei şi totodată ziua onomastică pentru toţi cei care poartă numele Maria, Marian, Mariana, Marin, Marina etc.

"Adevărul de Seară" le urează  "La Mulţi Ani!" tututor bistriţenilor  care îşi serbează ziua numelui.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite