Bistriţeanul călcat de maşină a avut o prietenă care a murit pe aceeaşi trecere de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul Gheorghe Tomescu a făcut recurs la măsura arestării preventive
Comisarul Gheorghe Tomescu a făcut recurs la măsura arestării preventive

Adam Cismaş, bistriţeanul călcat, sâmbătă seara, de maşina unui comisar de poliţie clujean, şi-a pierdut iubita într-un accident asemănător, acum opt ani. Oamenii din satul în care locuia spun că bărbatul era urmărit de ghinion

Povestea accidentului rutier, produs  sâmbătă seara în satul Baţa din comuna Petru Rareş, pare să fie desprins din scenariul unui film de groază. Victima accidentului a săpat o groapă pentru un alt vecin, în aceeaşi zi în care a fost ucis pe trecerea de pietoni, iar comisarul de poliţie care l-a călcat pe bistriţean - Gheorghe Tomescu - lucrează la Poliţia Rutieră şi locuieşte în Gherla, pe o stradă vizavi de penitenciar.

Urmărit de ghinion

Adam Cismaş, un bistriţean de 39 de ani din Baţa a fost călcat de maşina comisarului Gheorghe Tomescu (41 de ani), angajat la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene al Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Cluj. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni din satul Baţa, sâmbătă, în jurul orei 20.00. Potrivit şefului de post din Reteag, Ioan Tomoioagă, bărbatul a murit pe loc, iar eforturile echipajului de ambulanţă de a-l resuscita au fost inutile. „Victima a ieşit din casă şi a vrut să traverseze strada şi a fost izbit de maşină. Şoferul a părăsit locul accidentului", spune şeful de post. Acesta adaugă că Adam Cismaş era un zilier care, în aceeaşi zi fatidică, a lucrat în cimitir, unde a săpat o groapă pentru un consătean mort. „Ştiu că mai avea şi o iubită care a murit, acum opt ani, într-un accident asemănător, tot călcată de maşină", adaugă Tomoiagă.

Şi vecinii victimei confirmă această coincidenţa. „Fosta lui iubită a murit călcată de maşină pe acceşi trecere de pietoni. Păcat de omul ăsta, că parcă e urmărit de ghinioane. Era un om de treabă care lucra orice să facă un ban. Nu era căsătorit şi nu avea copii, doar cinci fraţi", spune Nicolae Sasu, un vecin din Baţa. În zona în care a murit Cismaş, un alt consătean şi-a găsit sfârşitul, în urmă cu trei ani. „Este o porţiune de drum drept, o şosea dreaptă, iar trecerea de pietoni e marcată  şi luminată şi pe-o parte şi pe alta. Nu ştiu cum s-a putut întâmpla. Îmi amintesc că, acum vreo trei ani, a mai murit un bărbat în apropiere de trecerea asta de pietoni, dar nu chiar acolo. Era un pensionar", povesteşte primarul comunei Petru Rareş, Vasile Cocos.

Poliţistul arestat pentru ucidere din culpă a făcut recurs

După ce a părăsit locul accidentului, Gheorghe Tomescu s-a predat colegilor săi de Poliţia Municipiului Gherla. Ieri, comisarul a fost prezentant în faţa Curţii de Apel Cluj, care a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile. „Existau probe că acesta ar fi consumat băuturi alcolice, dar nu putem spune cu exactitate până când vin datele de la laborator. Pe numele comisarului s-a eliberat un mandat de arestare preventivă pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului", explică Sebastian Dobrescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (CA) Cluj. „Apărătorii inculpatului au declarat recurs chiar în sala de judecată. Azi va fi înaintat dosarul , iar mâine dimineaţă, va fi trimis către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", spune Claudia Ilieş, purtătorul de cuvânt al CA Cluj.

Vecinii comisarului sunt şocaţi de veste. „Am fost suprins să auzim despre accident. Eu nu-l cunosc foarte bine pe poliţist, ştiu doar că e de loc din Oltenia şi soţia e din Gherla. Pe acasă nu stătea prea mult pentru că lucra în Cluj-Napoca şi făcea naveta", spune un vecin al lui Tomescu, Adrian Hedeş. Familia Tomescu locuieşte pe strada Cetăţii din Gherla, chiar vizavi de Penitenciarul Gherla.  

Citiţi şi Comisarul care a ucis un bărbat pe o trecere de pietoni în Bistriţa-Năsăud a fost arestat pe 29 de zile

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite