Bistriţa : Bistriţeanca Tina Olari a ajuns celebră cu rochiile pictate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa :  Bistriţeanca Tina Olari a ajuns celebră cu rochiile pictate
Bistriţa : Bistriţeanca Tina Olari a ajuns celebră cu rochiile pictate

Pasionată de metamorfozele feminine, Tina a descoperit de mică cum se poate transforma oricine cu o ţinută inspirată, puţin machiaj adecvat şi o coafură potrivită.

După ce a experimentat pe păpuşi, Tina a trecut la propriile ţinute: primul obiect vestimentar, o fustiţă roşie, şi-a făcut-o la nouă ani. Apoi a trecut la prietene care au început să poarte câte ceva creat de ea. Nu s-a mulţumit cu atât şi în adolescenţă a trecut la schimbări majore. Tina îi transforma pe toţi cei care se lăsau pe mâna ei: „ mi-am tuns prietenii din tot cartierul. Toţi aveau coafurile făcute de mine“, îşi aminteşte acum. 

Talentul l-a moştenit de la bunici

Spune că în tainele croitoriei au iniţiat-o bunicii, ambii croitori în Romuli. Dar când a fost vorba de alegerea unei meserii, părinţii au convins-o ca nu se poate trăi doar din pasiunea pentru creaţie şi au îndrumat-o către o meserie mai pragmatică, cea de asistentă medicală. Abia după 6 ani de meserie, practicată prin cabinete private, Tina  şi-a luat inima în dinţi şi a pornit pe cont propriu, pe aripile adevăratei vocaţii:„ Când am decis să-mi deschid primul salon de modă m-au susţinut doar fratele meu şi o prietenă foarte bună. Băieţelul meu, Darius avea atunci doi ani“. Pentru finanţarea salonului, deschis în 1999, tot fratele este cel care a făcut rost de capitalul de pornire: „ s-a împrumutat în valută ca să mă ajute“, povesteşte Tina. Salonul oferea ţinute de lux şi rochii unicat de mireasă, fie pentru cumpărare, fie pentru închiriere, toate create de Tina. Amprenta creatoarei a început în câteva luni să fie recunoscută la mai toate nunţile şi petrecerile din oraş, iar rochiile de epocă,  marca Tina Style au devenit repede un „ must have”, adică un obiect vestimentar pe care să-l ai, obligatoriu, în garderobă. 

Pictură pe rochii

Stilul Tinei Olari a evoluat în timp, de la rochia de epocă la cea stil sirenă şi la rochia pictată manual. Pasiunea din copilărie pentru pictură a renăscut şi i-a adus nenumărate satisfacţii. În 2002, o pictura Tina Olari a fost cumpărată cu o sumă măricică în vremea aceia pentru un debutant, în jur de 17 milioane de lei vechi la o licitaţie caritabilă. Succesul a impulsionat-o şi vocaţia plastică s-a regăsit în picturi pe rochii, dar şi picturi de interioare. În cariera de 10 ani de designer vestimentar, Tina Olari a realizat zeci de prezentări de modă, în Bistriţa dar şi în câteva oraşe, printre care Cluj şi Mamaia, a îmbrăcat sute de mirese în ţinute-unicat. Pentru viitor, când recesiunea se va astâmpăra îşi doreşte să-şi deschidă un beauty-space, un salon care să ofere machiaj, make-up cu produse profesionale, accesorii pentru păr şi haine, alături de creaţie vestimentară: „ un concept care să pună în centru ideea de transformare a femeii”.

Ce-i place: oamenii cu zâmbetul şi privirea sinceră, respectul şi toleranţa în cuplu, muzica de bună calitate

Ce nu-i place: ipocrizia, prefăcătoria, minciuna. Nu-i place să vadă expresia tristă, de multe ori fals afişată de unii de români

Întrebări şi răspunsuri:

Care consideri că este cea mai mare realizare a ta?

T.O: Fără îndoială fiul meu, Darius.Are 11 ani şi este foarte talentat şi sensibil. Anul trecut a obţinut premiul 1 la olimpiada naţională de limba română. A participat şi la matematică, a luat premiul pe şcoală.

Profil

Născută: 25 martie 1974, Bistriţa
Studii: Colegiul Postliceal Sanitar
Ocupaţie: designer vestimentar
Familie: divorţată, un băiat

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite