Bistriţean trimis în judecată de DNA sub acuzaţiile de înşelăciune şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un om de afaceri din Bistriţa a fost trimis azi în judecată de DNA sub acuzaţia de înşelăciune. Jigmond Septimiu Ricardo, asociat şi administrator al unei firme din Bistriţa, ar fi luat de la parteneri peste 1.200.000 de euro cărora le-a spus că îi va investi în proiecte imobiliare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Jigmond Septimiu Ricardo, asociat şi administrator al unei firme din Bistriţa, „S.C. Univversal Developments SRL". Acesta este acuzat de înşelătorie şi de faptul că bunurile sale proveneau din săvârşirea de infracţiuni precum înşelăciune cu consecinţe foarte grave, în formă continuată, şi ascunderea adevăratei naturi a proprietăţii bunurilor.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii pe site-ul http://www.pna.ro, procurorii îl acuză pe bistriţean şi de spălare de bani. Ei susţin că, în perioada aprilie-mai 2007, Jigmond Septimiu Ricardo a păcălit doi englezi. I-a făcut acţionari majoritari la „S.C. Univversal Developments S.R.L.", recent înfiinţată şi înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

„În perioada 19 aprilie 2007 - 10 iulie 2008, părţile vătămate, având tot timpul reprezentarea falsă că sunt acţionari în această firmă, au remis inculpatului Jigmond Septimiu Ricardo, atât în contul personal şi în contul S.C. Univversal Developments S.R.L., cât şi cash, suma totală de 1.263.755 echivalent euro, fiind convinşi că sumele de bani au fost folosite pentru realizarea proiectelor imobiliare - „Bistrita Hills", derulate în beneficiul lor în Bistriţa prin agentul economic susmenţionat", se mai arată în comunicatul DNA.

Pentru recuperarea pagubelor, procurorii au instituit sechestru asupra unor bunuri ale bistriţeanului. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite