Bistriţa va avea pistă de karting

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura pistă de karting din judeţ se va deschide peste câteva săptămâni  lângă fosta pasarelă din Bistriţa. Iubitorii de adrenalină vor putea să înveţe să şofeze, dar şi să se relaxeze la o terasă amenajată în apropiere. Bistriţenii spun că sunt nerăbdători să-şi testeze abilităţile.

O firmă din Beclean, „S.C. Karting Star", va deschide la Bistriţa în luna mai prima pistă de karting din judeţ. Iubitorii de senzaţii tari sunt aşteptaţi să-şi testeze abilităţile pe o pistă de 200 de metri care va fi funcţională peste câteva săptămâni. Administratorul firmei, Daniel Orban, a concesionat terenul din apropierea fabricii de oxigen pentru 20 de ani de la Primăria Bistriţa. „Vreau să fac karting de agrement pentru orice copil din Bistriţa, nu performanţă. Poate veni oricine de la 5 ani în sus", spune Orban.

O idee mai veche, un model german

Acesta povesteşte că pista de karting e un vis pe care îl are de mult timp. „În 2004 am deschis, tot în Bistriţa, o pistă asemănătoare în locul fostului IFET, în zona industrială, însă, din cauza locuitorilor din zonă care se plângeau de zgomot, nu am putut-o ţine deschisă mai mult de un sezon", explică administratorul. El mai afirmă că a aşteptat să găsească o locaţie mai potrivită, iar cea de lângă fosta pasarelă e cât se poate de potrivită deoarece e la marginea oraşului şi are acces oricine, atât pe jos, cât şi cu bicicleta.

Deocamdată nu s-a stabilit care va fi programul şi taxa de intrare, însă Orban asigură că pista va fi deschisă de dimineaţă până noaptea târziu.

Lecţie de şofat

Daniel Orban are şi experienţa carturilor din Germania, unde a practicat karting-ul 6 ani. El susţine că acest sport e un punct de pornire dacă vrei să înveţi să conduci o maşină. Bistriţenii spun că de-abia aşteaptă să urce în carturi. „Cu siguranţă că o să merg. Nici nu mă gândesc să lipsesc. Am văzut de anul trecut că se amenajează o pistă în zonă. Mi se pare că e cam mică pista", spune Sabin Cucea, un bistriţean în vârstă de 34 de ani, funcţionar public, pasionat de maşini şi karting.

Şi liceenii sunt foarte nerăbdători. Ei cred că oraşul are nevoie de experienţe noi, iar kartingul este şi o alternativă de petrecere a timpului liber. „În timp, poţi face şi performanţă dacă doreşti", crede Andrei.

Concesionare pe 20 de ani 

Administratorul pistei de karting a încheiat un contract de concesionare pe 20 de ani cu Primăria Bistriţa. „Acesta a închiriat 1000 de metri pătraţi pentru pista de karting, însă s-a obligat prin contract să îngrijească şi să amenajeze alţi 4000 de metri pătraţi din jurul pistei. Chiria este de 5.000 de lei pe an", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite