Bistriţa primeşte de Revelion concert de 4000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cumpăna dintre ani bistriţenii vor putea fredona „Vrem o ţară ca afară" , alături de trupa Vank. Concertul de Revelion este programat să dureze două ore şi va fi întrerupt doar de artificiile de la miezul nopţii

De Revelion bistriţenii primesc anul acesta pe lângă focuri de artificii la miezul nopţii şi nelipsita şampanie de la Primărie şi un concert. Pe scena amenajată pe Pietonalul Liviu Rebreanu va urca prima fosta membră a trupie HI-Q, Anya. Blonda de 24 de ani va întreţine buna dispoziţie a bistriţenilor de la ora 11 şi 20 de minute până aproape de Miezul nopţii. După tradiţionala numărătoare a minutelor şi focul de artificii aferent, pe scenă va urca Vank. Trupa despre care primarul Ovidiu Creţu ştie că a strâns pe Internet 7000 de semnături în doar 10 zile pentru campania lor „Vreau o ţară ca afară", nu este la prima întâlnire cu bistriţenii. Vank a mai concertat în 2002 în Bistriţa cu ocazia Zilelor Oraşului. De data aceasta trupa va fi adusă pentru a asigura sarea şi piperul petrecerii de pe Pietonal, programată să dureze, cu totul, cam două ore.

Premieră pentru Bistriţa

Concertul de Revelion de pe Pietonal este o premieră pentru Bistriţa: „Au fost până acum focuri de artificii, mai puţin în 2008, dar niciodată, din ce ştiu eu un concert", spune primarul Ovidiu Creţu. Edilul a explicat că a ajuns la ideea concertului după ce a remarcat anii trecuţi că bistriţenii şi-au făcut un obicei de a veni la miezul nopţii pe Pietonal cu o sticlă de şampanie în mână,  indiferent unde-şi petrec trecerea dintre ani. Despre costurile concertului, primarul a estimat cheltuieli  în jur de 4000 de euro.„ Ne permitem. Primăria a încheiat anul bine. Primăria Bistriţa este o primărie bogată, desigur că nu ne comparăm cu Timişoara sau alte oraşe foarte mari. În schimb în comparaţie cu Zalăul de pildă stăm bine. Spre deosebire de alţii care au două şantiere de construcţii noi am avut în 2010 18 şantiere mari de construcţii, care ne-au adus venituri", explică primarul Creţu.  Concertul de anul acesta de pe Pietonal este şi un fel de compensare pentru Revelionul 2008-2009, când în semn de respect pentru incendiul prin care a  trecut Biserica Evanghelică pe Pietonal nu a mai fost organizat nici măcar focul de artificii.

La Beclean, doar foc de artificii

Concertul din Bistriţa este singura distracţie în aer liber de care au parte locuitorii din judeţ. Excepţie face Becleanul , unde, la cumpăna dintre ani locuitorii vor vedea un foc de artificii pe cheltuiala primăriei. „Atât ne permitem, atât facem", spune primarul Nicolea Moldovan.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite