Un criminal terorizează văduvele din Buduş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satul Buduş, o comunitate din Budacul de Jos trăieşte de ieri sub teroare, după ce o bătrână a fost găsită ucisă în propria casă. Crima a fost descoperită ieri de vecinele intrigate că femeia nu a deschis uşa preotului care mergea cu crucea.Criminaliştii au fost şi ei oripilaţi de violenţa cu care a fost ucisă victima, dar spun că nu au încă suspecţi

Nimeni nu bănuieşte cine ar fi putut-o omorî în chinuri pe Maria Morari, o bătrânică de 70 de ani, văduvă, fără copii şi fără vreo avere. Criminalul, care n-a furat absolut nimic din casă se presupune că a intrat pe geam şi a ieşit pe uşa casei, în care bătrânica proptea un scaun de frica răufăcătorilor.

image

Ucisă cu bestialitate

Vecinii au bănuit că i s-a întâmplat ceva Mariei Morari abia  în momentul în care femeia nu i-a deschis uşa preotului care umbla cu crucea în sat de Bobotează. După ce a trecut preotul, o vecină, Ioana Capotă, de 36 de ani, a intrat în casă împreună cu copilul ei.  Imaginea de coşmar dinăuntru i-a tăiat respiraţia : femeia zăcea pe pat cu capul  acoperit cu o pătură şi i se vedea doar un picior ieşit afară. Poliţiştii criminalişti sosiţi la faţa locului au fost şi ei îngroziţi de scena crimei. Potrivit subcomisarului Paul Andreica, femeia a fost ucisă cu un par, pe care l-au găsit chiar lângă pat. Deocamdată nu există suspecţi, iar criminaliştii continua cercetările. Vecinii sunt însă îngroziţi şi s-au ferecat în case de teama criminalului necunoscut.  „Victima a fost găsită de vecini în jurul ore 13.30, iar potrivit medicilor legişti a fost ucisă cu o seară înainte între orele 19.00 şi 24.00", a declarat Andreica.

Văduvele din Buduş sub teroare

Cea care a chemat poliţia a fost Maria Kinceş, a doua femeie care a intrat în casă. "Când am intrat prima dată am fost surprinsă să văd că e uşa deschisă şi nu e pus scaunul la locul lui, apoi am văzut urme de sânge pe jos până la pat. Prima dată am crezut că i-a curs sânge din nas, iar apoi am văzut felul în care arăta, nici dacă îi trecea trenul peste cap nu o desfigura aşa", a declarat vecina.

image

Victima locuia la mai puţin de 50 de metri de biserică, într-o zonă în care majoritatea locatarilor sunt văduve singure. "Îmi e frică să dorm noaptea în casă, astă noapte am dormit cu becul aprins şi cu uşile închise toate. Noi suntem singure toate pe aici, ne putem trezi oricând că intră şi la noi", susţine speriată şi cumnata victimei, Elena Şerlincan. Sora femeii ucise cu brutalitate, Garofiţa Naşcu, spune că sora ei era tot mai înspăimântată în ultima perioadă. "De câte ori veneam la ea îmi spunea că îi e frică să nu intre cineva peste ea în casă. Îşi închidea uşa pe dinăuntru, îşi punea un scaun şi lemne ca să blocheze intrarea", povesteşte femeia.

Criminalul care îngrozeşte în această perioadă comunitatea buduşeană a intrat în casa victimei pe un geam din curte şi a ieşit pe uşă. „Când am intrat în curte era luată scara din şură şi lipită de perete în dreptul geamului. Pe acolo cred că a intrat, geamul îi era spart dinainte. A ajuns direct în casă", descrie cumnata victimei.

Citeste despre crimă: O bătrânică a fost ucisă cu sălbăticie în propria casă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite