Oamenii de afaceri au fost Moş Nicolae pentru Inocenţii Bistriţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabloul "La marginea pădurii" al pictorului Marcel Lupşe s-a vândut cu 1800 de lei
Tabloul "La marginea pădurii" al pictorului Marcel Lupşe s-a vândut cu 1800 de lei

Oamenii de afaceri şi politicienii bistriţeni prezenţi la Gala caritabilă organizată de Fundaţia Inocenţi şi-au „desfăcut pungile" şi au donat peste 55.000 de lei pentru copii cu dizabilitaţi din judeţ. Vizionarea în avanpremieră a unui documentar despre copiii din România, un concert cu  o vioară Stradivarius şi o licitaţie cu obiecte de artă au fost cele mai importante momente ale serii.

Fundaţia Inocenţi România, în parteneriat cu Rotary Club Bistriţa Nosa, organizează la Bistriţa anual în luna decembrie un eveniment caritabil la care sunt invitaţi oamenii de afaceri bistriţeni să doneze bani pentru ajutorarea copiilor de care se ocupă ONG. Anul acesta Gala „Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi" a avut loc joi seara la Hotel Coroana de Aur şi a avut ca invitat special pe regizorul hollywoodean Don Hahn.

Primul film hollywoodean făcut la Bistriţa

Ediţia de anul acesta a fost una specială, la Bistriţa, a fost prezentat în avanpremieră pentru Europa filmul documentar Hand Held. Realizat de regizorul de la Disney, Don Hahn, filmul se anunţa a fi unul dintre documentarele nominalizate la Oscar 2011. În cele 80 de minute, regizorul desenelor animate „Frumoasa şi Bestia", „Regele Leu" sau „Fetiţa cu chibrituri", povesteşte viaţa lui Michael Carroll din 1990 şi până în 2008 şi felul în care a ajuns să se implice în ajutorarea copiilor orfani şi cu probleme din România.

Povestea copiilor abandonaţi în orfelinate sau în centre pentru copii cu dizabilităţi i-a impresionat nu doar pe americanii care îl ajută şi sponsorizează pe Carroll atunci când vine vorba de proiectele demarate prin Fundaţia Inocenţi ci şi pe oamenii cu bani din Bistriţa. În jur de 200 de persoane au plătit câte 250 de lei biletul de intrare la Gală, iar pe lângă aceşti bani au făcut şi donaţii în bani separate şi au licitat obiectele donate de artişti plastici şi firme de bijuterii.

55.000 adunaţi într-o seara

Deşi centralizarea sumelor încasate nu va fi gata decât săptămâna viitoare, din primele date reiese că de pe bilete şi obiectele licitate s-au adunat în jur de 55.000 de lei, o sumă mult mai mare decât anul trecut atunci când s-au adunat 35.000 de lei. Din aceşti bani se scad cheltuielile cu oragnizarea evenimentului, care au fost în jur de 15.000 de lei. Pe lângă suma importantă adunată din taxa de participare, s-au adunat bani şi din licitaţii. Cel mai scump obiect licitat a fost un tablou al pictorului Marcel Lupşe. „La marginea pădurii" s-a adjudecat pentru suma de 1800 de lei. Tabloul face parte dintro serie lucrată de artisul bistriţean anul aceasta. „M-am bucurat că a fost luat la un preţ mai mare decât cel de pornire pentru că banii aceia vor fi folosiţi într-un scop nobil. Tabloul este unul special pentru mine şi l-am donat pentru că am vrut să aibă o conotaţie specială", explică pictorul. Lupşe a mai oferit încă un tablou, iar alături de el şi alţi artişti plastici au oferit spre licitatare lucrări.

Clubul de fotbal Gloria Bistriţa a oferit un tricou cu semnăturile originale ale fotbaliştilor şi o minge, acestea fiind adjudecate pentru suma de 1100 de lei. Spre licitaţie au mai fost oferite bijuderii din argint sau cercei lucraţi manual de artizanul Adriana Bartha. Două dintre perechile de cercei au fost achiziţionate de violonistul Alexandru Tomescu, cel care a încântat publicul cu un minirecital interpretat la singura vioară Stradivarius din România.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite