Părinţi solidari cu un director de şcoală demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Şular a fost anunţat telefonic că nu mai este director
Claudiu Şular a fost anunţat telefonic că nu mai este director

Într-un moment în care Liceul de Muzică Tudor Jarda trece printr-o situaţie dramatică, Inspectoratul Şcolar Judeţean l-a demis pe directorul unităţii de învăţământ. Profesorii şi părinţii elevilor care studiază în această şcoală sunt şocaţi şi strâng semnături pentru memorii prin care reclamă demiterea lui Claudiu Şular.

Decizia de schimbare din funcţie a lui Claudiu Şular cu Lucia Gherman a venit după o şedinţă a Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar General de luni, 22 noiembrie „Am discutat cu inspectorul şcolar adjunct, Mircea Romocea, la două zile după acea şedinţă a CA şi nu mi-a spus nimic de o decizie. Acest lucru mi se pare cel puţin dubios", susţine Claudiu Şular.

Ordinul de schimbare a acestuia din funcţie a intrat în vigoare începând cu data de 29 noiembrie. Şular a fost informat telefonic de demitere, el fiind plecat din oraş. „Mi s-a spus că am fost schimbat pentru că nu am ocupat postul în urma unui concurs şi mi-a expirat delegaţia. Eu am fost numit în funcţie printr-un ordin al inspectorului general Mihai Mureşan în 2007. În septembrie anul acesta numirea mea a fost prelungită până la organizarea unui concurs", explică profesorul de istorie care a condus şcoala timp de trei ani.

Mircea Romocea susţine că decizia a venit din partea Consiliului de Administraţie a IŞJ BN. „Am înţeles că s-a dat o conotoaţie politică acestei schimbări. Nu are nicio legătură. A fost o decizie a Consiliului pentru că profesorul Claudiu Şular nu avea un contract de management semnat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, el fiind director prin delegaţie. Prin urmare se afla la îndemâna CA care putea decide schimbarea acestuia în orice moment", susţine Romocea.

Părinţii îl vor înapoi

Părinţii elevilor din şcoală au decis costituirea unei delegaţii care să-i reprezinte la toate forurile competente pentru a cere repunerea în funcţie a lui Şular. „A fost un director extraordinar. Situaţia şcolii este una foarte dificilă şi nu se poate să-l schimbe pe singurul om care a luptat pentru această instituţie. Credem că  numirea unui alt director este un pas spre comasarea liceului de muzică şi a celui de arte plastice, lucru cu care noi nu suntem de acord", a declarat Maxim Gagea, preşedintele Consiliului de părinţi. Acestuia i se pare suspect faptul că a fost numită în funcţie singurul profesor care predă la ambele şcoli, în afara lui Şular.

Profesorii la rândul lor au trimis un răspuns adresei IŞJ prin care susţin că nu sunt de acord cu schimbarea directorului. „Noul director, Lucia Gherman a acceptat funcţia într-un moment în care nu este timp să se joace cineva de-a directorul de şcoală. Ea nu are pregătirea necesară pentru o astfel de funcţie. A spus în faţa părinţilor că pentru ea este o experienţă, or nu este timpul pentru acest lucru. Cred că toate memoriile trimise de domnul Şular pentru a nu scădea numărul de norme şi de elevi din şcoală au dus la demiterea acestuia", susţine şi Lidia Pavel, profesor de pian în cadrul liceului.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite